Категорія
Новини
Дата

Російський Сбербанк припинив перекази фізосіб у пʼяти валютах через санкції США

Російський Сбербанк припинив здійснювати перекази фізосіб до інших банків у доларах США, фунтах стерлінгів, датських та шведських кронах, канадських доларах, пише Інтерфакс. У цих валютах фізособи також не зможуть отримати перекази з інших російських та зарубіжних банків на рахунок Сбербанку.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Перекази стали недоступними для фізосіб після набуттям чинності з 18 березня санкційних обмежень на валютні операції з кореспондентськими рахунками в американських банках.
  • Через Сбербанк можна відправляти перекази в інші банки як по Росії, так і за кордон у рублях, євро, ієнах, швейцарських франках, норвезьких кронах і сінгапурських доларах. 
  • Перекази за кордон через «Сбербанк онлайн» доступні тільки в євро, по Росії здійснюються в рублях без обмежень, заявили в банку.
  • З боку Сбербанку немає обмежень на перекази в українські банки, проте деякі українські банки ввели обмеження на отримання грошей, заявили в російському банку. Переказ можна зробити в євро або рублях.

Контекст

США 24 лютого ввели щодо російського Сбербанку санкції за кореспондентськими та платіжними рахунками (correspondent and payable-through account sanctions).

25 лютого НБУ відкликав ліцензії у Міжнародного резервного банку (колишнього Сбербанку) та Промінвестбанку, які знаходяться під контролем держави-агресора.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні