Категорія
Новини
Дата

Сергій Тігіпко продав столичний завод «Кузня на Рибальському» Ігорю Мазепі – ЕП

Інвестиційна компанія Concorde Capital Ігоря Мазепи наприкінці 2022 року купила завод «Кузня на Рибальському» разом з усім майном і земельними ділянками у кіпрської Agimant Limited власника групи «ТАС» Сергія Тігіпка. Про це пише «Економічна правда» з посиланням на Тігіпка.

Ключові факти

  • Сергій Тігіпко не пояснив причини продажу активу. Водночас Ігор Мазепа повідомив, що ініціатива щодо угоди була обопільною, йдеться у матеріалі.
  • «Вони були готові продати, а ми були готові купити. Ми побачили привабливість девелопменту ділянок проєкту і були впевнені в зацікавленості інвесторів. Наш оптимізм у цьому проєкті базується на беззастережній вірі в перемогу України», – заявив Мазепа.
  • Він не назвав суму, яку заплатив за «Кузню», посилаючись на конфіденційність комерційної складової угоди. «Можу тільки зауважити, що активи, які увійшли в периметр угоди, були суттєво обтяжені боргами Ewins та належних їй компаній», – додав Мазепа.
  • Одразу після придбання «Кузні на Рибальському» Concorde Capital розраховував залучити стратегічного інвестора і перепродати акції товариства. Але ситуація змінилась, тому Мазепа не виключає участь у спільному інвестуванні.
  • Заважають планам судові процеси щодо банкрутства «Кузні на Рибальському», зазначає видання. Мазепа наголошує, що завод намагаються безпідставно визнати банкрутом.
  • Водночас він впевнений, що судові суперечки завершаться успішно для Concorde Capital, і тоді можна буде приступити до будівництва. За його словами, компанія вже опрацьовує концепції нового девелоперського проєкту із західними архітектурними агенціями.

Контекст

Восени 2018 року фонд, який управляв активами пʼятого президента України Петра Порошенка, продав «Кузню» кіпрській компанії Ewins Limited Сергія Тігіпка за $300 млн.

Бізнесмен мав великі плани на земельну ділянку, розташовану в прицентральному районі Києва – на території «Кузні» мав зʼявитися Lipki Island City Resort – житловий комплекс із 36 будинків, а також офіси та торговий центр.

Експерти оцінюють інвестиційний потенціал території заводу «Кузня на Рибальському» у 28 млрд грн. Саме таку суму коштів виручить забудовник у разі продажу всіх квартир. Але будівництво так і не почали. У 2022 році актив було продано.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні