Шеф-кухар Євген Клопотенко /Антон Забєльський для Forbes Ukraine
Категорія
Новини
Дата

Шеф-кухар Євген Клопотенко планує вийти з франшизою «Інші» на ринки США, Великої Британії та Японії 

Шеф-кухар Євген Клопотенко. Фото Антон Забєльський для Forbes Ukraine

Окрім України, шеф-кухар Євген Клопотенко планує вийти на ринки США, Великої Британії та Японії із франшизою бістро «Інші». Про це Клопотенко розповів у інтерв’ю Forbes.

Ключові факти:

  • В Україні франшизу бістро «Інші» можна буде придбати з 1 жовтня. Для цього необхідно заповнити відповідну анкету. «Унікальна торговельна пропозиція нашого бізнесу – моє лице і українська кухня», – каже Клопотенко
  • За кордоном пріоритетними обрали ринки Японії, Великої Британії та США. З пропозицією співпраці планують прийти у компанії, які спеціалізуються на розвитку франшиз, як-от франшиза англійського шеф-кухаря та ресторатора Джеймі Олівера. Ціль Клопотенка – відкрити 50 закладів у США за два роки.
  • У США, Японії та Великій Британії Клопотенку ще потрібно зареєструвати торговельну марку. На перемовини закладають рік часу. 
  • Паушальний внесок – $35 000. Основний прибуток очікують від роялті, що становить 5% від обороту.  
  • Серед найбільших українських франшиз Клопотенко згадує «Чорноморку», заклади Дмитра Борисова, «Галю Балувану». «Вони готують не українську кухню, – каже Клопотенко. – Ми ж робимо українську їжу, але у нас поки немає потужних команд для розвитку франшизи. Ми не можемо швидко вийти за кордон». Позицію мережі бістро «Інші» він вважає найкращою серед гравців ринку з точки зору потенціалу та цінності бренду.  

Контекст

У березні 2022-го Євген Клопотенко із співзасновницею компанії «Нова Пошта» Інною Поперешнюк відкрили бістро «Інші» у Львові. У 2023-му з’явився «Інші. Бар».   

Протягом усього часу роботи закладів команда отримувала багато запитів на франшизу та можливість відкриття нових закладів як в Україні, так і за її межами, йдеться на сторінці «Інші». Процес створення франшизи запустили у вересні 2022 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні