Категорія
Новини
Дата

США внесли до санкційного списку компанію з ОАЕ та її танкери за перевезення російської нафти дорожче цінової стелі

Сполучені Штати внесли до списку санкцій транспортну компанію з ОАЕ Hennesea Holdings і її 17 танкерів за перевезення російської нафти вище цінової стелі у $60 за барель, йдеться у повідомленні Управління контролю за іноземними активами Мінфіну США (OFAC).

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними OFAC, незадовго до набуття чинності цінової стелі компанія Hennesea, заснована наприкінці 2022 року, придбала старі танкери, які тепер перевозять російську нафту та нафтопродукти.
  • «Танкери, що належать компанії Hennesea, неодноразово здійснювали заходи до портів РФ», – повідомило управління.
  • Зазначається, що судноплавна Hennesea Holdings Limited (Hennesea), що базується в ОАЕ, є кінцевим власником 18 суден, включаючи судно HS Atlantica, яке OFAC вже раніше визначило як таке, що займається транспортуванням нафти російського походження за ціною вище цінового обмеження. 
  • Також до санкційного списку внесли судна Aristo, Hai II, HS Arge, HS Buraq, HS Esberg, HS Everett, HS Glory, HS Legend, HS Star, La Pride, Mona, Nellis, Osperous, Peria, Sara II, Sensus, Uze. Усі вони ходять під прапором Ліберії та повʼязані з Hennesea Holdings.

Контекст

Члени «Великої сімки» та Австралія ввели заходи щодо обмеження цін на сиру нафту в грудні минулого року, прагнучи скоротити доходи Росії, перекривши доступ до західних послуг, таких як судноплавство та страхування, якщо трейдери не дотримуватимуться ліміту в $60.

Хоча ці заходи на ранньому етапі мали певний успіх, Росія довела, що вміє їм протистояти, створивши, наприклад, свій так званий «тіньовий флот» із застарілих нафтових танкерів, щоб обійти західні ринки.

Все більше танкерів перевозять російську нафту з підробною фінансовою звітністю або з незахідними страховками. Раніше видання FT писало, що Росія майже повністю оминає встановлений ціновий ліміт на продаж нафти у $60 за барель, що змушує країни «Великої сімки» шукати шляхи посилення однієї зі своїх ключових економічних санкцій проти Москви.

Наприкінці грудня OFAC оновило правила щодо дотримання стелі цін на російську нафту, йдеться у пресрелізі. Дії відповідають зобовʼязанням, взятим лідерами «Великої сімки» (G7) 6 грудня 2023 року щодо посилення дотримання цінового обмеження на російську нафту. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні