Категорія
Новини
Дата

Суми залишилися без світла після нічної атаки Росії

1 хв читання

В ніч на 22 травня Росія атакувала безпілотниками типу «Шахед» енергетичну інфраструктуру на північному сході України, йдеться у повідомленні НЕК «Укренерго». Унаслідок атаки Суми залишилися без електропостачання, заявив голова військової адміністрації міста Олексій Дрозденко.

Енергетика та інші обʼєкти критичної інфраструктури останніми місяцями є головною ціллю ворога. Через дефіцит генерації, в Україні з середини травня застосовуються погодинні відключення світла для підприємств і населення.

За 12 років консалтингова компанія Franchise Group створила 600+ франшиз. Як масштабувати бізнес за допомогою франшизи в часи турбулентності? Отримайте інсайти і стратегії на Форумі підприємців від власниці та СЕО Franchise Group Мирослави Козачук. Купуйте квиток за посиланням.

Ключові факти

  • Через ворожу атаку місто Суми не отримує електричну енергію, написав в своєму телеграм-каналі Дрозденко. «Очікуємо на відновлення та в першу чергу забезпечуємо критичну інфраструктуру», – зазначив він.
  • Вночі та зранку росіяни здійснили шість обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 31 вибух. Обстрілів зазнали Білопільська, Миропільська, Краснопільська, Конотопська та Шосткинська громади. 
  • Крім того, ворог атакував дронами енергообʼєкти міст Шостка та Конотоп. Ведеться робота з відновлення електропостачання, повідомила Сумська ОВА.
  • У небі над Сумщиною в ніч на 22 травня Сили ППО області знищили сім ворожих «Шахедів», повідомив Дрозденко. 

Контекст

В останні місяці Росія цілеспрямовано завдає ударів по обʼєктах генерації. Українська енергосистема наразі переживає наймасштабнішу атаку з боку Росії, заявляв раніше міністр енергетики Герман Галущенко. Під ударом опинилися до 80% теплової генерації, половина гідрогенерації та велика кількість підстанцій.

Внаслідок російської атаки 22 березня на Харківщині була знищена Зміївська ТЕС. У ніч на 11 квітня Росія знищила Трипільську ТЕС у місті Українка Київської області.

Востаннє Росія здійснила масовану ракетно-дронову атаку на енергетику України в ніч на 8 травня – постраждали обʼєкти «Укренерго» та ДТЕК. Значних пошкоджень було завдано також обʼєктам гідроенергетики – дві ГЕС виведено з експлуатації.

10 травня Кабмін виділив 7,2 млрд грн на відбудову української енергосистеми. Влада закликає українців до економії електроенергії, особливо у вечірній час.

21 травня премʼєр-міністр Денис Шмигаль доручив «Укренерго» та Міненерго розробити справедливі графіки відключення світла.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні