Категорія
Новини
Дата

Uber дозволить офісним співробітникам працювати половину часу звідки завгодно, – Reuters

Компанія Uber Technologies дозволить співробітникам працювати половину робочого часу з будь-якого місця. При цьому чотири тижні на рік рекомендують працювати подалі від дому, пише Reuters із посиланням на джерела.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На відміну від політики багатьох інших компаній, стратегія Uber не означає, що в офісі потрібно працювати не менше трьох днів на тиждень. Співробітник може провести в офісі пʼять днів, а потім весь наступний тиждень працювати в віддаленому форматі.
  • Нова політика відрізняється від попереднього плану Uber. У квітні компанія заявила, що з вересня співробітники можуть працювати з дому лише до двох днів на тиждень.
  • Під час дистанційки співробітники зможуть бути де завгодно, в тому числі вдома, з родиною або навіть відпочинку. При цьому Uber сам пропонуватиме працювати далеко від дому протягом чотирьох тижнів на рік.

Контекст

Усе більше компаній після закінчення пандемії заявляють про зміну підходу до режиму роботи. Так, Amazon зобов’яже співробітників бути в офісі три дні на тиждень, залишаючи можливість дистанційки до двох днів на тиждень. Facebook вирішив дозволити усім штатним співробітникам працювати з дому, якщо їхню роботу можна буде виконувати віддалено. Також компанія дозволить працювати з-за кордону. Apple просила співробітників повертатися до офісу з вересня, але більшості з них можна буде працювати два дні на тиждень дистанційно. Google передбачає, що з вересня лише 20% перебуватимуть в офісах п’ять днів на тиждень.

Назавжди працювати з дому дозволили Dropbox, Twitter і Coinbase. А також українська ІТ-компанія EVO, яка створила такі проєкти, як Prom.ua, Bigl.ua, Kabanchik.ua. Також назавжди співробітникам працювати віддалено дозволила українська компанія Grammarly. Однак офіс треба буде відвідувати щокварталу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні