Категорія
Новини
Дата

Україна отримала нагороду IFR Awards 2022 за успішну реструктуризацію державного боргу

1 хв читання

Україна отримала нагороду IFR Awards 2022 в номінації Financing Package and EMEA Restructuring від International Financing Review – аналітичного та новинного порталу у сфері ринків капіталу та інвестиційної банківської справи, що входить у групу Refinitiv. Нагороду присуджено за успіх реструктуризації державного боргу, йдеться у повідомленні Міністерства фінансів.

Ключові факти

  • В уряді подякували IRF за визнання успіху операції з управління державним боргом, яку Мінфін провів разом зі своїми радниками влітку минулого року. 
  • «Ми націлені продовжувати якісне управління державним боргом, забезпечуючи фінансову стабільність та прозору комунікацію з інвесторами», – прокоментував Юрій Буца, урядовий уповноважений з питань управління держборгом.

Контекст

Мінфіну вдалося погодити з інвесторами пропозицію відкласти платежі за всіма суверенними та гарантованими державою єврооблігаціями на загальну суму близько $21,1 млрд. Інвестори погодилися на відсутність оплати за зміну умов випуску єврооблігацій, що зазвичай є необхідною умовою проведення подібних транзакцій. 

Призупинення заборгованості також було схвалено для двох державних компаній – «Укравтодор» та «Укренерго», які мають гарантовані державою облігації. Компанії не зобов’язані виплачувати борг в іноземній валюті до 2024 року. Державна компанія «Укрзалізниця» також уклала угоду про відстрочку виплат на два роки за єврооблігаціями на суму $895 млн за підтримки уряду та Мінфіну.

Окрім цього, Мінфін став переможцем Risk Awards 2023 у номінації «Ризик-менеджер року з суверенних активів» від міжнародного авторитетного видання Risk.net.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні