Категорія
Новини
Дата

Україна отримала ЗРК NASAMS і Aspide

До України прибули системи NASAMS і Aspide для захисту повітряного простору, повідомив міністр оборони Олексій Резніков За військову допомогу він подякував Норвегії, Іспанії та США.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Дивіться, хто приїхав! Зенітно-ракетні комплекси NASAMS і Aspide прибули в Україну. Ця зброя значно посилить українську армію і зробить наше небо безпечнішим», – написав Резніков.
  • Міністр оборони додав, що завдяки цим системам Україна продовжить «збивати ворожі цілі, що атакують нас».

Контекст

Після масованої атаки Росії 10 жовтня президент України Володимир Зеленський звернувся до G7 закликом надати системи ППО і ПРО. Тоді, посилаючись на дані розвідки, він сказав, що Росія замовила в Ірані 2400 дронів-камікадзе. Звертаючись до президента Франції та премʼєр-міністра Італії в межах зустрічі G7, глава держави наголосив, що дуже очікує постачання систем SAMP-T, якщо це можливо, вже найближчими місяцями. Президент закликав лідерів країн «Великої сімки» допомогти Україні фінансово у створенні повітряного щита.

В Україну вже прибула німецька система протиповітряної оборони (ППО) IRIS-T та очікуються американські зенітні ракетні комплекси Nasams, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Також надійшли ще чотири системи HIMARS. За словами міністра, в Україні почалася «нова ера ППО».

Днями стало відомо, що Україна отримає пакет військової допомоги від Іспанії найближчий часом, до нього входять батарея зенітно-ракетного комплексу Aspide, системи протиповітряної оборони Hawk, протитанкові ракетні комплекси, гармати та снаряди до них.

Україна отримає від партнерів системи Hawk, NASAMS, Crotale, а також системи боротьби з ворожими безпілотними літальними апаратами та БПЛА, які необхідні Україні для розвідки та наведення артилерії, казав повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

Наразі США вивчають можливість відправлення Україні старого обладнання ППО Hawk зі складів, щоб допомогти захиститися від атак російських безпілотників і крилатих ракет. Система Hawk є попередницею системи протиракетної оборони PATRIOT.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні