Категорія
Новини
Дата

Українська школа політичних студій стала власником столичного видавництва «Основи»

1 хв читання

Власником київського видавництва «Основи» стала Українська школа політичних студій (УШПС). Про це стало відомо з повідомлення установи у Facebook. УШПС анонсувала «яскраві новинки» та оновлення видавництва.

«Основи» – одне з перших видавництв, що з’явилось після здобуття Україною незалежності й швидко здобуло визнання серед інтелектуалів та шанувальників якісної літератури.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Українська школа політичних студій в особі Лабораторія законодавчих ініціатив (Agency for Legislative Initiatives) разом з випускниками УШПС Андрієм Вишневським, Анастасією Бородіною та керівницею Лабораторії законодавчих ініціатив Світланою Матвієнко спільно набули право власності на 100% частки у видавництві «Основи», йдеться у повідомленні.
  • Нові власники видавництва заявили, що хочуть «повернути видавництво до основ». Вони також подякували директорці «Основ» і випускниці школи політичних студій Дані Павличко за роботу з трансформації видавництва протягом останніх десяти років. 
  • «Для нас усіх початок нового етапу у житті Osnovy Publishing стане символом звернення до основ, на які ми зможемо надійно спиратися на шляху до перемоги, подальшої модернізації українських суспільних та політичних інституцій, виховання нових поколінь українців. Будуть важливі перевидання, будуть яскраві новинки. Та головне, будуть оновлені Osnovy Publishing – більше, ніж видавництво», – йдеться у повідомленні установи.

Контекст

Видавництво «Основи» створили у 1992 році літературознавиця та публіцистка Соломія Павличко та політолог, колишній директор Канадського інституту українських студій Богдан Кравченко.

«Основи» першими почали видавати українською європейських модерних мислителів, якісні переклади класичної літератури й навчальні посібники світового рівня.

Серед розділів, якими займалося видавництво: «Переклади з давніх мов», «Зарубіжна класика», антології українських видань та багато іншого.

Донька засновниці – Соломії Павличко – за деякий час після смерті матері очолила видавництво та змінила фокус друкованих видань, пише УП.Життя. З 2011 року почали випускати сучасні дизайнерські книжки про фотографію, мистецтво та культуру України й світу.

УШПС заснована у 2005 році, після Помаранчевої революції. Інституція стала осередком демократичного руху українців, а також громадянської та політичної просвіти. Зараз це освітньо-мережевий проєкт Лабораторії законодавчих ініціатив і Ради Європи.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд