Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» повертає планові обмеження споживання електроенергії ввечері 1 червня

1 хв читання

«Укренерго» застосовує ліміти та заходи із обмеження споживання для населення та промисловості з 18:00 до 23:00 у суботу, 1 червня, повідомляє пресслужба НЕК.

У попередні дні відключення електроенергії були відсутні через збільшення обсягів виробництва АЕС після виходу з планового ремонту двох блоків, а також завдяки активній роботі сонячних електростанцій.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • При перевищенні лімітів обленерго можуть застосувати графіки погодинних відключень.
  • Енергоживлення обʼєктів критичної інфраструктури обмежуватись не будуть. 

Контекст

З 22 березня по 8 травня РФ п’ять разів цілеспрямовано атакувала всі великі теплові та гідроелектростанції, тепер вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як раніше. Через значні пошкодження енергоінфраструктури в Україні застосовуються заходи з обмеження споживання.

10 травня Кабмін виділив 7,2 млрд грн на відбудову української енергосистеми.

Очікується, що в спекотні місяці графіки відключень світла будуть жорсткішими через вище споживання. Зазначається, що вперше в історії української енергосистеми диспетчери мають настільки сильно покладатись на роботу сонячних електростанцій. На ефективність роботи СЕС дуже впливає погода, так, залежно від ступеня хмарності кількість сонячних променів, які досягають поверхні землі, може бути різною.

Також зараз почалась ремонтна кампанія на атомних електростанціях, щоб підготувати їх до зими. Імпорту електроенергії теж недостатньо.

31 травня Кабмін ухвалив рішення підвищити тариф на електроенергію для населення з 1 червня на 64%, до 4,32 грн/кВт·год. Міністр енергетики Герман Галущенко назвав підвищення тарифу «складним, але необхідним кроком», мета якого – втримати енергосистему. На неї чекає реконструкція, яка потребує «величезних сил і коштів».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні