Категорія
Новини
Дата

«Укрнафта» розпочала ребрендинг АЗС Glusco

Компанія «Укрнафта» розпочала ребрендинг автозаправних комплексів Glusco, які отримала в управління за рішенням уряду, йдеться у повідомленні компанії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Укрнафта» отримала в управління 83 АЗС Glusco. На всіх уже приймають паливні картки NAFTAКартка та талони «Укрнафти», зазначила компанія.
  • Найближчим часом там мають запрацювати і решта сервісів компанії, зокрема – мобільний застосунок.
  • «Укрнафта» планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні.
«Укрнафта» розпочала ребрендинг АЗС Glusco /Фото 1

Фото: "Укрнафта"

Контекст

«Укрнафта» під керівництвом Сергія Корецького з середини серпня мала управляти мережею автозаправок Glusco, яку раніше пов’язували з Віктором Медведчуком. Уряд передав Glusco «Укрнафті» 16 серпня.

«Це win-win», – казав директор «Укрнафти» Корецький в інтерв’ю Forbes у листопаді 2023-го. Для «Укрнафти» це сучасні форматні комплекси, які підсилять компанію, для держави – можливість отримувати значний прибуток, пояснював він.

В АРМА розраховували, що Glusco під управлінням Корецького приноситиме державі принаймні 5 млн грн щомісяця плюс 85% чистого прибутку. Такі умови прописали в договорі між АРМА і «Укрнафтою».

Проте АРМА ініціювало розрив договору з «Укрнафтою» про управління мережею Glusco і заправками «Татнафта». Причина – компанія не сплачує до бюджету 5 млн грн щомісяця відповідно до договору.

1 лютого 2024 року «Укрнафта» перерахувала до державного бюджету 21 млн грн в якості гарантованих платежів за управління мережею заправок Glusco. Підприємство спільно з АРМА підписали спільну заяву на концентрацію на адресу Антимонопольного комітету.

14 березня 2024 року АМКУ надав «Укрнафті» дозвіл на концентрацію мережі Glusco. 15 березня були підписані акти приймання передачі між «Укрнафтою» та АРМА.

Держава отримуватиме 90% чистого прибутку (10% — винагорода за управління). Гарантійний щомісячний мінімальний платіж, який сплачуватиме «Укрнафта» незалежно від прибутку, становить 7 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні