Категорія
Новини
Дата

«Укрпошта» відкрила опорне відділення на звільненій території Херсонщини

«Укрпошта» відкрила стаціонарне відділення на звільненій території Херсонської області – в смт Велика Олександрівка Бериславського району, йдеться в повідомленні Мінреінтеграції.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Стаціонарне відділення у Великій Олександрівці стане опорним. На його базі працюватиме пересувне, яке обслуговуватиме найближчі населені пункти.
  • До середини листопада «Укрпошта» планує відкрити стаціонарні відділення ще у пʼяти населених пунктах звільненої Херсонщини.
  • У Великій Олександрівці мешкає близько 3000 громадян, вже за перший день 391 мешканець отримав там фінансову допомогу в межах спільного проєкту Мінреінтеграції, «Укрпошти» й Товариства Червоного Хреста в Україні – по 1200 грн на людину.
  • Також реалізується новий проєкт – з Міжнародною організацією з міграції. Близько 400 місцевих мешканців за один день отримали допомогу по 2200 грн. Виплачено кілька мільйонів гривень пенсій.
  • За 2–3 подальші дні планується завершити виплати міжнародної допомоги в межах обох проєктів у Великій Олександрівці. Крім того, у планах охопити виплатами допомоги 73 деокупованих села поруч.

Контекст

ЗСУ продовжують звільняти від окупантів територію України, а в деокупованих районах почався процес відновлення соціальних виплат і постачання гуманітарних вантажів.

Протягом останнього тижня у звільненій від окупантів Боровій на Харківщині «Укрпошта» виплатила пенсій на майже 6 млн грн.

Водночас «Нова пошта» заявляла, що вже відновила роботу у 50 звільнених населених пунктах у Донецькій області, на Херсонщині та Харківщині. 

Компанія повідомила, що розробила спеціальне мобільне відділення для роботи на деокупованих територіях, де немає світла. Наразі його встановлено в смт Рогань на Харківщині. У найближчих планах – ще 20 таких відділень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні