В Україні відкрили перший центр рекрутингу до української армії /пресслужба Міноборони
Категорія
Новини
Дата

В Україні відкрили перший центр рекрутингу до української армії

пресслужба Міноборони

Міноборони спільно з Львівською міською радою 12 лютого запустили у Львові пілотний проєкт рекрутингу до армії. Повістки тут не вручатимуть, лише консультації, повідомила пресслужба МОУ.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У центрі можна дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії в армії, поспілкуватися з представниками бригад та обрати бажану професію у війську. Надалі такі центри мають запрацювати по всій Україні, йдеться в повідомленні.
  • У центрі щодня працюватимуть рекрутери, які надаватимуть інформацію щодо вакансій в армії, консультуватимуть і проводитимуть профорієнтаційні тести, а також супроводжуватимуть весь процес до призначення на відповідну посаду в армії.
  • Центр працюватиме за адресою: вул. Костя Левицького, 67. Він не матиме стосунку до структур ТЦК, а самі рекрутери не є військовослужбовцями. Тож тут не вручатимуть повісток, а лише надаватимуть консультації, наголошують в Міноборони.

Цитата

«Рекрутинг – це саме про добровільний та свідомий вибір. Ми будемо максимально масштабувати наші активності щодо рекрутингу і в інших містах України, відкривати центри рекрутингу, розповідати людям про наявні можливості знайти своє місце в обороні держави», – розповіла під час презентації проєкту заступниця міністра оборони Наталія Калмикова. 

Контекст

Рекрутинг відбувається паралельно з мобілізацією, процес базується на підписанні контракту до кінця особливого періоду. При цьому людина йде у визначену частину і на визначену посаду, максимально використовуючи свій цивільний досвід. Окрім того, контракт має низку переваг щодо соціального забезпечення.

Наприкінці 2023 року Міноборони уклало угоди з чотирма компаніями, які надали безкоштовно свої майданчики для розміщення вакансій для поповнення війська мотивованими фахівцями.

На початок року близько 400 підрозділів Сил безпеки й оборони розміщували свої оголошення на профільних ресурсах, актуальних вакансій було близько 1900. Міноборони співпрацює з платформами розміщення вакансій thelobbyx.com, Work.ua, Robota.ua, Olx.ua.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні