Категорія
Новини
Дата

Видатки держбюджету в січні скоротилися у 2,6 раза, до 150 млрд грн

За січень 2024 року загальна сума касових видатків загального фонду державного бюджету становила 150,2 млрд грн. Про це повідомила пресслужба Мінфіну з посиланням на дані Держказначейства. Видатки у грудні 2023 року становили 401,4 млрд грн.

Ключові факти

  • Найбільше спрямовано на оплату праці з нарахуваннями – 75,9 млрд грн, або 50,5% від загального обсягу видатків, витрачених за січень 2024 року.
  • Зокрема, на грошове утримання військовослужбовців – 57,4 млрд грн, що майже удвічі менше, ніж у грудні 2023 року (107,8 млрд грн). 
Видатки держбюджету в січні скоротилися у 2,6 раза, до 150 млрд грн /Фото 1

Контекст

Раніше в коментарі Forbes голова бюджетного комітету ВР Роксолана Підласа заявила, що видатки у січні були на 86 млрд грн меншими за план на місяць. Непріоритетні видатки Мінфін посунув у часі, пояснила вона. Та військові й соціальні видатки були забезпечені в повному обсязі. 

Політична криза в США все більше підважує шанси українського бюджету отримати хоч якісь кошти від Вашингтона цьогоріч. Ціна питання – принаймні $7,85 млрд. Які інші опції є в української влади, враховуючи потенційну потребу в сотнях мільярдів на додаткову мобілізацію, читайте в матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні