Категорія
Новини
Дата

Відновлення енергопостачання споживачам в Одеській області очікується до кінця дня – Міненерго

Наразі найскладніша ситуація з електропостачанням у Київській, Вінницькій та Одеській областях. Зокрема, до вечора вже буде подана електроенергія для споживачів Одещини, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За його словами, енергетики активно проводять відновлювальні роботи для заживлення об’єктів критичної інфраструктури та споживачів після вчорашніх російських атак.
  • Наразі найскладніша ситуація з електропостачанням у Київській, Вінницькій та Одеській областях, наголосив міністр. «В Одеській області на сьогодні на ранок вже заживлено критичну інфраструктуру – всю ніч енергетики працювали. Ми плануємо, що до вечора вже буде подана електроенергія для споживачів», – наголосив Галущенко.
  • Він також зазначив, що дефіцит в енергосистемі зберігається, водночас набирають потужності атомні енергоблоки, які дозволять його скоротити.
  • Галущенко підкреслив, що енергетики проводять відновлювальні роботи в режимі 24/7, зокрема, використовуючи матеріали та обладнання, яке надають міжнародні партнери України.
  • Оператор системи розподілу «ДТЕК Одеські електромережі» повідомив про відновлення роботи критичної інфраструктури в обласному центрі. «Критична інфраструктура Одеси працює. Після вчорашніх обстрілів уже вдалося відновити подачу електроенергії лікарням, теплопостачальникам і водоканалам», – йдеться в повідомленні холдингу ДТЕК у телеграм-каналі.

Контекст

5 грудня Росія завдала восьмого масованого удару по енергетичних обʼєктах України. Загалом було випущено понад 70 ракет, з яких збито більше 60, повідомило Командування Повітряних Сил ЗСУ. 

Були влучання в енергооб’єкти у Київській, Вінницькій, Одеській областях, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль. Проте, за його словами, енергетична система України функціонує та залишається цілісною після чергового масованого обстрілу з боку Росії.

Росія за 5 грудня випустила по території України ракети різних типів, загальна сума яких, за підрахунками Forbes, становить $400–500 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні