Категорія
Новини
Дата

«Відповідь була категоричною». АМКУ не дозволив передати Glusco «Укрнафті» без дозволу на концентрацію

Приєднання до «Укрнафти» мережі заправок Glusco, яка асоціюється з Віктором Медведчуком, буде погоджуватись із Антимонопольним комітетом (АМКУ). Про це сказав голова Комітету Павло Кириленко в інтерв’ю Forbes.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • АМКУ аналізує та оцінює вплив концентрацій за участі «Укрнафти» на відповідні ринки, сказав Кириленко.
  • Ймовірно, керівництво «Укрнафти» хотіло приєднати мережу АЗС Glusco без дозволу Антимонопольного комітету, йдеться у відповіді АРМА на інфозапит Forbes.
  • Антимонопольний комітет роз’яснив АРМА, що для приєднання Glusco до «Укрнафти» потрібне його погодження, повідомили Forbes у відповіді на запит.
  • «Керівництво «Укрнафти» намагалося вчинити певні дії, на які моя відповідь була категоричною і, можливо, не всім сподобалась», – сказав Кириленко.
  • Заяви щодо надання дозволу на концентрацію будуть погоджуватися з АМКУ, сказав очільник Комітету. У випадку виявлення загрози негативного впливу на конкуренцію – реагування буде відповідним, додав він.
  • Для остаточної передачі мережі АЗС Glusco треба узгодити низку моментів, переважно юридичних, сказав керівник «Укрнафти» Сергій Корецький в інтерв’ю Forbes

Контекст

У червні 2021 року корпоративні права 28 компаній, у власності яких, зокрема, перебувають АЗС Glusco, було заарештовано. У грудні стало відомо, що компанія SNEL Energy Limited, яка належить грецькому підприємцю Дімітріосу Аніфантакісу, придбала 100% акцій Glusco Energy S.A.

У травні 2022 року АЗС компанії Glusco перейшли в управління групи «Нафтогаз». За даними АРМА, йдеться про понад 200 АЗК та об’єктів нерухомості. Особливий порядок передачі арештованих об’єктів в управління Кабмін застосував через ризики збою та переривання їх функціонування. Для уникнення негативних сценаріїв контролювати діяльність арештованих компаній у найкоротші строки почне одне з підприємств групи «Нафтогаз», заявили в АРМА.

У серпні 2023-го АРМА в односторонньому порядку розірвало договір управління мережею АЗС Glusco, яку уряд минулого року передав до ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг».

У вересні 2023-го «Укрнафта» та АРМА підписали договір про управління мережею АЗК Glusco.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні