Категорія
Новини
Дата

Вихід Kernel з Варшавської біржі зупинено до завершення судової тяганини з міноритаріями

Виключення акцій агрохолдингу Kernel з Варшавської фондової біржі призупинено, до завершення судового розгляду Окружним судом Люксембургу позову міноритаріїв, які оскаржують делістинг, йдеться у повідомлені Варшавської фондової біржі. 

Ключові факти

  • Управління фінансового нагляду Польщі (PFSA) не видаватиме рішення про надання дозволу на вилучення акцій Kernel, до завершення судового розгляду в Окружному суді Люксембургу, яке було ініційованого групою міноритарних акціонерів компанії. 
  • Міноритарії оскаржують рішення ради директорів Kernel від 13 квітня 2023 року про делістинг.
  • «Рішення було прийнято на підставі нашого позову», – написав в Telegram Павло Бойко, засновник Gonzo Invest й власник 2% акцій Kernel. «Це лише одна з перших перемог», – додав він. 

Контекст

15 травня Kernel подав до Управління фінансового нагляду Польщі заявку на вилучення своїх акцій з Варшавської фондової біржі (ВФБ). Офіційно Kernel пояснював рішення піти з біржі тим, що компанія більше не бачить переваг від перебування на Варшавській біржі. Forbes у квітні писав, що, можливо, в Андрія Веревського була більш прагматична та конкретна причина – можливість дешево викупити акції й повернути контроль над холдингом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні