Категорія
Новини
Дата

«Він сам у це не вірить». Що означають слова Трампа про завершення війни за день. Пояснює Гордон Сондленд, посол США в ЄС за Трампа

Кандидат у президенти США Дональд Трамп не вірить у те, що російсько-українську війну можна завершити за один день. Про це в інтерв’ю Forbes Ukraine заявив Гордон Сондленд, який за каденції Трампа був послом США в ЄС та одним з учасників «паралельного каналу» комунікації з Україною, а нині зареєструвався як лобіст Києва у Вашингтоні.

Ключові факти:

  • Заяви про завершення війни за 24 години – це гіпербола, каже Сондленд. «Класичний шоубізнес Трампа. Він сам у це не вірить, ніхто не вірить», – пояснює він.
  • Але Трамп рухатиметься швидко, якщо знову стане президентом США, вважає Сондленд. Він говоритиме телефоном з російським диктатором Володимиром Путіним. «Намагатиметься укласти угоду. Але не зможе її укласти, тому що обидві сторони «будуть окопані», – каже Сондленд.
  • «Твердо переконаний, що Трамп буде на боці України, а не Москви», – підсумовує він. Найімовірнішим форматом допомоги Україні буде безвідсотковий кредит, оскільки це прийнятніше для електорату Трампа.

Контекст:

Дональд Трамп наразі має більші шансі перемогти на виборах президента США за чинного президента Джо Байдена. Він випереджає опонента в опитуваннях у шести з семи swing states, які як правило є вирішальними для перемоги, зазначає The Wall Street Journal.

Трамп довгий час без деталей обіцяв закінчити війну в Україні за 24 години. Але не уточнював, як саме. На початку березня Трамп підтримав ідею надання допомоги Україні в кредит.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні