Категорія
Новини
Дата

«Запоріжсталь» скоротив виробництво сталі у серпні у 3,6 раза

Металургійний комбінат «Запоріжсталь» групи «Метінвест» у серпні 2022 року скоротив виробництво сталі у 3,6 раза, або на 244 600 т, до 94 400 т, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це йдеться у повідомленні комбіната.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Виробництво чавуну знизилося в 2,7 раза, до 145 600 т, виробництво прокату – у 3,8 раза, до 747 000 т.
  • У січні – серпні порівняно з аналогічним періодом 2021 року меткомбінат знизив випуск чавуну в 2,1 раза, до 1,4 млн т, виробництво сталі – у 2,4 раза, до 1,1 млн т, виробництво прокату – у 2,3 раза, до 981 600 т.
  • Зниження рівня виробництва повʼязане з дефіцитом сировини та логістичними проблемами, спричиненими повномасштабними воєнними діями на території України, зазначили на комбінаті.

Контекст

З 2 березня у зв’язку із загостренням воєнних дій у регіоні «Метінвест» Ріната Ахметова та Вадима Новинського перевів частину обладнання комбінату «Запоріжсталь» у режим гарячої консервації.

Наприкінці березня «Запоріжсталь» частково відновила роботу цеху холодної прокатки для виробництва та відвантаження холоднокатаних рулонів європейському споживачу. За місяць після вимушеної зупинки комбінат «Запоріжсталь» вивів з консервації обладнання та частково відновив виробництво. З квітня 2022 року комбінат працює у середньому на 50% потужності.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні