Категорія
Новини
Дата

Вперше за 18 років. З 15 жовтня «Укрзалізниця» запускає потяг зі Львова до Варшави

1 хв читання

Новий міжнародний потяг курсуватиме у пересадковому форматі на станції Рава-Руська, що на Львівщині, з середини жовтня, повідомила пресслужба компанії. Між двома містами почнуть курсувати поїзди вперше за 18 років.

Ключові факти

  • «Відтепер ще 10 населених пунктів України отримають залізничне сполучення з Варшавою та Любліном», – зазначив голова правління «Укрзалізниці» Євген Лященко.
  •  Пасажири з інших міст України зможуть скористатися пересадкою у Львові. Зокрема, розклад руху поїздів розроблений таким чином, щоб без пересадок охопити залізничним сполученням з Варшавою та Любліном також Івано-Франківськ, Стрий, Коломию, Калуш, Моршин, Брюховичі та Жовкву.
  • На станції Рава-Руська (за 67 км від Львова) пасажири здійснюватимуть пересадку з поїзда української ширини колії (1520 мм) на поїзд європейської колії (1435 мм) і зворотно. 
  • Дізнатися розклад руху та придбати квитки на цей потяг можна у мобільному застосунку «Укрзалізниці», чат-ботах і на сайті УЗ, а також у міжнародних касах вокзалів.
  • У додатку УЗ пасажири можуть купити два квитки одним кліком за пошуковим запитом від необхідного міста в Україні до Варшави чи Любліна або зворотно, йдеться у повідомленні компанії. 
Джерело: пресслужба УЗ

Маршрут потяга Львів-Варшава

Джерело: пресслужба УЗ

Розклад руху потяга Львів-Варшава

Джерело: пресслужба УЗ

Розклад руху потяга Варшава-Львів

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

На реалізацію проєкту, зокрема на узгодження всіх деталей з польською стороною та відкриття пункту пропуску, знадобилося понад шість місяців, повідомив голова компанії. 

Проєкт реалізований у співпраці з польським залізничним перевізником SKPL, рухомий склад якого виконуватиме рейси з Варшави до Рави-Руської та зворотно.

УЗ платитиме SKPL за послуги перевезення пасажирів на рухомому складі компанії. Водночас українська залізнична компанія отримуватиме кошти від продажу квитків, розповідав Лященко у вересневому інтерв’ю. 

5 квітня українські та польські залізничники спільно проводили тестово-випробувальну поїздку маршрутом Люблін – Рава-Руська євроколією 1435 мм. Запуск сполучення між Варшавою, Любліном, Рава-Руською та Львовом дасть змогу задовольнити величезний попит українців, а також розвантажити автомобільні пункти пропуску», – пояснював віцепремʼєр Олександр Кубраков.

Згідно з попередніми розрахунками, нове сполучення щодня зможе забезпечити перевезення майже 500 пасажирів в обох напрямках. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні