Категорія
Новини
Дата

Вперше за 18 років. З 15 жовтня «Укрзалізниця» запускає потяг зі Львова до Варшави

Новий міжнародний потяг курсуватиме у пересадковому форматі на станції Рава-Руська, що на Львівщині, з середини жовтня, повідомила пресслужба компанії. Між двома містами почнуть курсувати поїзди вперше за 18 років.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Відтепер ще 10 населених пунктів України отримають залізничне сполучення з Варшавою та Любліном», – зазначив голова правління «Укрзалізниці» Євген Лященко.
  •  Пасажири з інших міст України зможуть скористатися пересадкою у Львові. Зокрема, розклад руху поїздів розроблений таким чином, щоб без пересадок охопити залізничним сполученням з Варшавою та Любліном також Івано-Франківськ, Стрий, Коломию, Калуш, Моршин, Брюховичі та Жовкву.
  • На станції Рава-Руська (за 67 км від Львова) пасажири здійснюватимуть пересадку з поїзда української ширини колії (1520 мм) на поїзд європейської колії (1435 мм) і зворотно. 
  • Дізнатися розклад руху та придбати квитки на цей потяг можна у мобільному застосунку «Укрзалізниці», чат-ботах і на сайті УЗ, а також у міжнародних касах вокзалів.
  • У додатку УЗ пасажири можуть купити два квитки одним кліком за пошуковим запитом від необхідного міста в Україні до Варшави чи Любліна або зворотно, йдеться у повідомленні компанії. 
Джерело: пресслужба УЗ

Маршрут потяга Львів-Варшава

Джерело: пресслужба УЗ

Розклад руху потяга Львів-Варшава

Джерело: пресслужба УЗ

Розклад руху потяга Варшава-Львів

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

На реалізацію проєкту, зокрема на узгодження всіх деталей з польською стороною та відкриття пункту пропуску, знадобилося понад шість місяців, повідомив голова компанії. 

Проєкт реалізований у співпраці з польським залізничним перевізником SKPL, рухомий склад якого виконуватиме рейси з Варшави до Рави-Руської та зворотно.

УЗ платитиме SKPL за послуги перевезення пасажирів на рухомому складі компанії. Водночас українська залізнична компанія отримуватиме кошти від продажу квитків, розповідав Лященко у вересневому інтерв’ю. 

5 квітня українські та польські залізничники спільно проводили тестово-випробувальну поїздку маршрутом Люблін – Рава-Руська євроколією 1435 мм. Запуск сполучення між Варшавою, Любліном, Рава-Руською та Львовом дасть змогу задовольнити величезний попит українців, а також розвантажити автомобільні пункти пропуску», – пояснював віцепремʼєр Олександр Кубраков.

Згідно з попередніми розрахунками, нове сполучення щодня зможе забезпечити перевезення майже 500 пасажирів в обох напрямках. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні