Категорія
Новини
Дата

З Авдіївського коксохіму евакуювали останніх 16 співробітників

У вівторок, 7 листопада, з Авдіївського коксохімічного заводу евакуювали останніх 16 співробітників підприємства, які забезпечували його консервацію, повідомив «Суспільне Донбас» начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш. За даними Генштабу, ворог намагається оточити Авдіївку та завдає авіаційних ударів.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «У єдиному вцілілому сховищі підприємства залишаються ще 17 містян, які відмовляються від евакуації», – повідомив він.
  • За словами Барабаша, армія РФ накопичує сили та готується до третьої хвилі масованих атак, підтягує і людей, і техніку, адже російське командування ставить завдання захопити територію Авдіївського коксохімічного заводу.

Контекст

АКХЗ – найбільший коксохімічний завод Європи, основний виробник коксу в Україні. Підприємство входить до групи «Метінвест», основними акціонерами якої є СКМ Рината Ахметова (71,24%) та група компаній «Смарт-Холдинг» Вадима Новинського (23,76%).

Наприкінці вересня група «Метінвест» попередила про можливе погіршення екологічної ситуації у регіоні внаслідок обстрілів російськими військами Авдіївського коксохімічного заводу. 28 вересня по коксохіму РФ нанесла авіаційні удари, бомби влучили у цех уловлювання підприємства, зайнялася пожежа.

За даними Генштабу, на Авдіївському напрямку ворог не полишає спроб оточити Авдіївку. Захисники тримають оборону та завдають ворогу значних втрат. Сили оборони відбили 14 атак противника поблизу Степового, Авдіївки, Тоненького та Первомайського Донецької області.

Загалом протягом минулої доби відбулося 45 бойових зіткнень. Ворог завдав шість ракетних та 50 авіаційних ударів, здійснив 64 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні