Кадр з мультфільму «Мавка. Лісова пісня»
Категорія
Новини
Дата

«Мавка» стала найкасовішим мультфільмом в Україні. В національному прокаті вона випередила закордонну анімацію

Попередній анімаційний рекордсмен «Крижане серце 2» зібрав в Україні 93,9 млн грн. Кадр з мультфільму «Мавка. Лісова пісня»

«Мавка. Лісова пісня» стала найкасовішим анімаційним проєктом в Україні. В національному кінопрокаті вона випередила усі інші мультфільми, включно з «Крижаним серцем 2» «Співай 2» та «Секретами домашніх тварин 2», повідомляють у Film.ua.

Ключові факти

  • За чотири тижні в українському прокаті «Мавка. Лісова пісня» зібрала понад 98,6 млн грн. На кіносеанси продали майже 780 000 квитків.
  • За бокс-офісом в українському кінопрокаті «Мавка» обігнала закордонні мультфільми. До прикладу, попередній анімаційний рекордсмен «Крижане серце 2» зібрав в Україні 93,9 млн грн, «Співай 2» – 87,8 млн грн, «Секрети домашніх тварин 2» – 79,7 млн грн. 
«Мавка» стала найкасовішим мультфільмом в Україні. В національному прокаті вона випередила закордонну анімацію /Фото 1

Контекст

За три вікенди «Мавка. Лісова пісня» стала найкасовішим українським фільмом. За сумою касових зборів мультфільм випередив попереднього рекордсмена – фільм «Я, Ти, Він, Вона», який за весь час прокату зібрав 71 млн грн.

У перші дні показу «Мавка» зібрала 24,9 млн грн. Це зробило мультфільм рекордсменом касових зборів серед вітчизняних релізів за результатами першого вікенду.  

Тоді ж «Мавка» обійшла «Аватар: Шлях води» в українському кінопрокаті. Глядачі купили понад 189 000 квитків. Це майже на 30 500 більше, ніж у перший вікенд показу фільму «Аватар: Шлях води».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні