Категорія
Новини
Дата

Заборона на російське вугілля в ЄС запрацює на місяць пізніше. На відтермінуванні наполягала Німеччина – Reuters

Представники Європейського Союзу мають затвердити в четвер заборону на російське вугілля. Ембарго набуде чинності з середини серпня, на місяць пізніше, ніж планувалося спочатку, пише Reuters з посиланням на два джерела в ЄС.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Єврокомісія спочатку запропонувала тримісячний термін згортання діючих контрактів. Але цей термін було подовжено до чотирьох місяців. На відтермінуванні ембарго наполягала Німеччина, повідомили Reuters джерела, знайомі з дискусіями. 
  • Оскільки санкції, як очікується, набудуть чинності цього тижня або на початку наступного, після публікації в офіційному журналі ЄС, російські компанії фактично зможуть експортувати вугілля до ЄС до середини серпня за контрактами, що діють нині.

Контекст

Єврокомісія анонсувала пʼятий пакет санкцій ЄС після масових звірств окупантів на території населених пунктів Київської області. Він включатиме заборону на імпорт вугілля з РФ. Загалом пакет санкцій оцінюється майже в €20 млрд на рік.

У разі повного ембарго на російські енергоносії РФ втратить понад $130 млрд доходів на рік. Заборона на імпорт вугілля матиме найменший вплив серед всіх енергоносіїв. Ціна питання – $3,5 млрд на рік. Це менше, ніж оціночна вартість техніки, яку РФ втратила тільки за перші два тижні боїв з українською армією.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні