Збитки від землетрусу в Туреччині оцінюються у $25 млрд – JPMorgan /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Збитки від землетрусу в Туреччині оцінюються у $25 млрд – JPMorgan

Getty Images

Банк JPMorgan оцінює прямі збитки від руйнування споруд у Туреччині внаслідок землетрусу, який стався 6 лютого, у 2,5% ВВП, або $25 млрд, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Загальна кількість загиблих внаслідок землетрусу в Туреччині та Сирії досягла понад 41 000 осіб, і мільйони людей потребують гуманітарної допомоги, а багато тих, які вижили, залишилися без даху над головою.
  • «Землетрус у Туреччині призвів до трагічних людських жертв і має серйозні економічні наслідки», – написав економіст Фатіх Акчелік у записці для клієнтів.
  • JPMorgan також заявив про очікування про те, що центральний банк знизить процентні ставки ще на 100 базисних пунктів на своєму засіданні наступного тижня, до 8%.
  • «Політичне керівництво сигналізувало про подальше зниження ставок ще до землетрусу, – сказав він. – Ми не відкидаємо подальшого зниження ставки напередодні виборів, запланованих на 18 червня».

Контекст

6 лютого турецьке Управління з надзвичайних ситуацій повідомило, що землетрус магнітудою 7,4 стався в районі Пазарджик у провінції Кахраманмараш на глибині 7 км о 04:17 за місцевим часом. За даними Європейсько-Середземноморського сейсмологічного центру та Геологічної служби США, йдеться про землетрус магнітудою 7,8.

Також відомо про 42 повторні поштовхи, магнітуда найсильнішого з яких становила 6,6. Землетрус відчувався в кількох регіонах Туреччини, а також у Сирії, Лівані, Іраку, Єгипті, Греції, на Кіпрі, у Вірменії та Ізраїлі.

Того ж дня через кілька годин стався ще один потужний землетрус. Найбільший землетрус за 80 років спричинив масштабні руйнування та призвів до жертв по всій Туреччині й сусідній Сирії.

7 лютого президент Туреччини Тайїп Ердоган оголосив надзвичайний стан у 10 провінціях.

За оцінкою Геологічної служби США, з великою ймовірністю (78%) розмір збитків перевищить $1 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні