Категорія
Новини
Дата

Зеленський звільнив керівників управлінь СБУ у трьох областях

Президент Володимир Зеленський звільнив керівників управлінь Служби безпеки в Києві та Київській області, а також у Тернопільській і Львівській областях. Відповідні укази опубліковані на сайті глави держави.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Відповідно до одного з указів Артема Бондаренка звільнено з посади начальника Управління СБУ на Львівщині.
  • Іншим указом Бондаренка призначено очільником Головного управління СБУ в Києві та Київській області.
  • Сергія Заяця президент звільнив із посади начальника Головного управління СБУ в Києві та Київській області, а Юрія Борейчука – з посади керівника СБУ на Тернопільщині.

Контекст

У липні президент Володимир Зеленський відсторонив від посади генеральну прокурорку Ірину Венедіктову й усунув голову Служби безпеки України Івана Баканова.

Венедіктова відсторонена від виконання обов’язків генпрокурора відповідно до частини другої статті 11 Закону «Про правовий режим воєнного стану», йдеться у документі. Президент поклав виконання обовʼязків генерального прокурора на заступника генпрокурора Олексія Симоненка.

Баканова усунули від виконання обовʼязків голови Служби безпеки України відповідно до статті 47 дисциплінарного статуту ЗСУ, затвердженого Законом України від 24 березня 1999 року №551-XIV. Ця норма передбачає усунення військовослужбовця від виконання службових обов’язків за «невиконання (неналежне виконання) службових обов’язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків або створило загрозу настанню таких наслідків».

19 липня Верховна Рада звільнила Баканова з посади голови СБУ.

Напередодні Зеленський повідомив про 651 кримінальне провадження щодо державної зради та колабораційної діяльності працівників органів прокуратури, органів досудового розслідування, інших правоохоронних органів. У 198 кримінальних провадженнях відповідним особам повідомлено про підозру. За його словами, зокрема, понад 60 працівників органів прокуратури та СБУ залишилися на окупованій території та працюють проти держави. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні