Категорія
Новини
Дата

Звʼязок на Київщині забезпечують за допомогою Starlink. Робота оператора резервується через супутник

Обладнання для супутникового інтернету Starlink допомагають забезпечити зв’язком Ірпінь, Плахтянку та Романівку у Київській області, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • 1 квітня інженери Vodafone запустили базову станцію поблизу населених пунктів Ірпінь та Романівка Київської області для відновлення доступу до звʼязку в конфігурації 2G та 4G. Як транспортна мережа використовується комплект обладнання Starlink компанії SpaceX.
  • Це перший випадок в Україні та один із перших у світі, коли робота мережі мобільного оператора резервується через супутниковий звʼязок, зазначив Федоров. 
  • Підключення сайту до супутникового інтернету дозволяє забезпечити безперебійну роботу сегменту мережі, навіть за відсутності інтернет-доступу через традиційну транспортну мережу під землею, пояснив міністр.

Контекст

Після вторгнення РФ в Україну, Федоров звернувся до Ілона Макса та попросив надати Україні доступ до швидкісного інтернету Starlink. Це система низькоорбітальних супутників (зараз близько 2000), що забезпечує з’єднанням до мережі навіть в умовах, коли інші форми комунікації недоступні. Маск відгукнувся і активував роботу Starlink в Україні – тепер супутники та їхні наземні ретранслятори роздають сюди сигнал, а термінали можуть працювати. Україна вже отримала кілька партій терміналів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні