У альбомі 18 народних творів. Вибір пісень довірили смаку артистів. Фото: обкладинка альбому «ДНК»
Категорія
Життя
Дата

Dorofeeva, Monatik, Кароль та інші зірки записали альбом народних пісень «ДНК». Як і хто його створив

У альбомі 18 народних творів. Вибір пісень довірили смаку артистів. Фото: обкладинка альбому «ДНК»

1 березня на стримінгових платформах з’явився альбом «ДНК». У комбінацію літер заклали новий зміст – Душа. Нація. Культура. Проєкт об’єднав зіркових виконавців, які заспівали 18 українських народних пісень. Хто і як створював нове звучання народних творів

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

«Підманула-підвела», «Пливе кача», «Чом ти не прийшов?», «Горіла сосна», «Цвіте терен» та інші пісні отримали нове звучання. Серед виконавців – Dorofeeva, Макс Барських, Monatik, Тіна Кароль, Оля Полякова, Артем Пивоваров та Kazka. За добу лише на YouTube альбом зібрав понад 39 000 прослуховувань. Кошти від монетизації спрямують на рахунок United24.

Створення альбому організували продюсерка студії «Квартал 95» Ірина Пікалова та івент-агентство S*EVENT. Майже з початку вторгнення компанії разом організовують концерти для бійців, волонтерів та вимушених переселенців. Пікалова взяла на себе роль генерального продюсера проєкту, S*EVENT – виконавчого продюсера. Дистрибуцією альбому займався лейбл MOЗGI Entertainment. 

Як створювали музичний альбом

Ідея створити альбом виникла напередодні Нового року, а робота над ним тривала до трьох місяців.

На виступах у військових частинах кварталівці бачили, який відгук серед військових знаходить українська пісня. 

«Коли артист починає співати щось народне, зазвичай з ним співають усі, – каже Пікалова. – Українська народна пісня чіпляє за душу, надихає, піднімає настрій, підтримує морально-психологічний стан – особливо в такий непростий час».

Крім нового звучання, продюсери поставили перед собою завдання зробити українське зрозумілим для іноземців. Аранжування та виконання народних пісень поєднані зі звучанням джазу та соул. 

У альбомі 18 народних творів. Вибір пісень довірили смаку артистів. «У кожного з нас є асоціації різними композиціями: якусь пісню нам співала бабуся у дитинстві, якусь ми чули за святковим столом, коли збиралася вся родина, – каже Пікалова. – Хоч пісні обирали виконавці, композиції в альбомі – це пісні, які люблять і знають всі українці».

Команду для роботи над альбомом Пікалова шукала серед друзів та однодумців. Частина з них – зокрема, Дмитро Шуров і Злата Огнєвіч – провели з «Кварталом» не один концерт для військових. Інші – Dorofeeva, Артем Пивоваров, Оля Полякова – давали сольні благодійні концерти. 

Скільки коштував проєкт та на що спрямують заробітки

«Всі, хто з нами співпрацював, робили це на безоплатній основі», – каже Пікалова.

Гроші від монетизації підуть на один з напрямків, за якими працює платформа United24. «Альбом спрямований на підтримку морального та бойового духу наших захисників, тому логічно, що ми хочемо допомогти саме їм і саме через United24», – пояснює Пікалова.  

Ініціатива президента збирає кошти за трьома напрямками – оборона та розмінування, медична допомога, розбудова України. На що саме скерують кошти, зібрані за допомогою «ДНК»? «Коли зрозуміємо, на яку суму розраховуємо – визначимось з конкретною ціллю», – каже Пікалова.  

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні