Категорія
Новини
Дата

З Росії йде міжнародний банк, який прийшов одним з перших на ринок. Скоротять 2300 працівників

Американський банк Citigroup підтвердив, що згорне російський роздрібний бізнес та бізнес із роботи з російськими малими та середніми підприємствами, пише The Wall Street Journal

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія заявила, що почне згортати операції з обслуговування роздрібних і комерційних клієнтів у поточному кварталі. 
  • «У межах скорочення своїх операцій та присутності в Росії компанія згортатиме свій роздрібний бізнес і бізнес по роботі з російськими малими та середніми підприємствами. У ході цього процесу Citi намагатиметься продати деякі портфелі роздрібного бізнесу в Росії», – йдеться у заяві групи.
  • Citi закриє 15 філій та скоротить приблизно 2300 співробітників, також рішення стосуватиметься таких роздрібних послуг, як споживчі кредити, кредитні картки та вклади, брокерські та депозитарні послуги для фізичних осіб. При цьому Citi продовжує підтримувати міжнародних корпоративних клієнтів, які згортають свої операції у Росії.
  • «За останні кілька місяців Citi розглянув велику кількість варіантів продажу цих бізнесів у Росії. Очевидно, що через фактори, що ускладнюють процес, рішення про згортання російського роздрібного бізнесу і бізнесу по роботі з малими і середніми підприємствами є найрозумнішим», – повідомила керівниця підрозділу Citi «Активи, що підлягають продажу, та непрофільні активи» Тіті Коул.
  • Банк заявив, що цей крок призведе до витрат у розмірі близько $170 млн протягом наступних 18 місяців, переважно через витрати на реструктуризацію, закриття контрактів з постачальниками та інших, що стосуються процесу виплат.

Контекст

У квітні 2021 року Citi оголосив про свій план виходу з банківського обслуговування споживачів у Росії в рамках глобального стратегічного оновлення. 

У березні 2022 року Citi розширив сферу свого запланованого виходу в Росії, включивши місцеві комерційні банки.

За даними на кінець ІІ кварталу 2022 року, Citi оцінює свої активи в Росії $8,4 млрд. Станом на кінець 2021 року було $9,8 млрд. 

Citi був одним із перших міжнародних банків, що вийшли на російський ринок. Група відкрила своє представництво в Москві в 1992 році, через рік отримала ліцензію для ведення банківської діяльності в Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні