Категорія
Новини
Дата

Binance була основним контрагентом закритої за незаконні дії біржі Bitzlato – Business Insider

Найбільша в світі криптобіржа Binance була основним контрагентом, який отримував біткоїни від Bitzlato – криптобіржі, яку підозрюють у відмиванні $700 млн, пише Business Insider.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Binance заявила, що вже надала вагому допомогу в розслідуванні. За словами представника біржі, це свідчить про відкритість компанії до співпраці з партнерами з правоохоронних органів.
  • Як зазначає видання, але саме Binance виявилася одним із головних отримувачів біткоїнів від Bitzlato, яку заснував росіянин Анатолій Легкодимов. 
  • Binance понад два роки входила до трійки провідних контрагентів-отримувачів компанії Легкодимова, заявила Мережа боротьби з фінансовими злочинами. 
  • Також серед великих контрагентів Bitzlato – торговий майданчик Hydra та криптосхема Понці під назвою TheFiniko.

Контекст 

Розслідування щодо зареєстрованої в Гонконгу платформи почалося після того, як влада США виявила, що майже 50% зареєстрованих транзакцій Bitzlato були повʼязані з підозрілими джерелами.

Поліція заарештувала Легкодимова, засновника та мажоритарного акціонера Bitzlato, у вівторок у Майамі. Росіянину висунуто звинувачення у відмиванні грошей через біржу криптовалюти, яка нібито маскувала доходи від незаконних азартних ігор та операцій із наркотиками на суму понад $700 млн.

Слідство вважає, що клієнти Hydra фінансували незаконні купівлі – наркотиків, вкраденої фінансової інформації та хакерських послуг – із криптовалютних рахунків, розміщених у Bitzlato, а продавці цих незаконних товарів та послуг у Hydra спрямовували злочинні доходи на рахунки криптобіржі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні