Категорія
Новини
Дата

Binance була основним контрагентом закритої за незаконні дії біржі Bitzlato – Business Insider

1 хв читання

Найбільша в світі криптобіржа Binance була основним контрагентом, який отримував біткоїни від Bitzlato – криптобіржі, яку підозрюють у відмиванні $700 млн, пише Business Insider.

Ключові факти

  • Binance заявила, що вже надала вагому допомогу в розслідуванні. За словами представника біржі, це свідчить про відкритість компанії до співпраці з партнерами з правоохоронних органів.
  • Як зазначає видання, але саме Binance виявилася одним із головних отримувачів біткоїнів від Bitzlato, яку заснував росіянин Анатолій Легкодимов. 
  • Binance понад два роки входила до трійки провідних контрагентів-отримувачів компанії Легкодимова, заявила Мережа боротьби з фінансовими злочинами. 
  • Також серед великих контрагентів Bitzlato – торговий майданчик Hydra та криптосхема Понці під назвою TheFiniko.

Контекст 

Розслідування щодо зареєстрованої в Гонконгу платформи почалося після того, як влада США виявила, що майже 50% зареєстрованих транзакцій Bitzlato були повʼязані з підозрілими джерелами.

Поліція заарештувала Легкодимова, засновника та мажоритарного акціонера Bitzlato, у вівторок у Майамі. Росіянину висунуто звинувачення у відмиванні грошей через біржу криптовалюти, яка нібито маскувала доходи від незаконних азартних ігор та операцій із наркотиками на суму понад $700 млн.

Слідство вважає, що клієнти Hydra фінансували незаконні купівлі – наркотиків, вкраденої фінансової інформації та хакерських послуг – із криптовалютних рахунків, розміщених у Bitzlato, а продавці цих незаконних товарів та послуг у Hydra спрямовували злочинні доходи на рахунки криптобіржі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні