Категорія
Новини
Дата

Binance повертається на японський ринок. Криптобіржа придбала сервіс Sakura Exchange

Найбільша у світі біржа криптовалют Binance купила японського постачальника послуг обміну криптовалютами Sakura Exchange BitCoin, щоб знову вийти на ринок Японії, який, за її словами, відіграватиме ключову роль у майбутньому, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Фірма придбала 100% Sakura Exchange BitCoin, завдяки цьому Binance зможе працювати на японському ринку як організація, що регулюється Японським агентством фінансових послуг (JFSA).
  • Згідно із заявою, ця покупка дасть Binance першу ліцензію в Східній Азії.
  • Умови угоди не розголошуються. Придбання Binance відбувається на тлі потрясінь в індустрії цифрових активів після краху конкуруючої FTX
  • «Ми активно працюватимемо з регулюючими органами, щоб розвивати нашу комбіновану біржу відповідно до вимог місцевих користувачів, – сказав генеральний менеджер Binance Japan Такеші Чино. – Ми прагнемо допомогти Японії зайняти провідну роль у криптовалюті».

Контекст

Співзасновник Binance мільярдер Чанпен Чжао у 2018 році відмовився від плану будівництва бази в Японії після запитів від регулятора цінних паперів, які призвели до офіційного повідомлення про припинення роботи в країні без ліцензії. Аналогічне попередження компанія отримала через три роки через недотримання правил реєстрації.

Нещодавня програма премʼєр-міністра Японії Фуміо Кісіда з пожвавлення економіки під назвою «Новий капіталізм» включає підтримку зростання так званих фірм web3. Цей термін стосується бачення децентралізованого інтернету, побудованого на блокчейнах, базовій технології криптовалюти.

Binance виділить $2 млрд у фонд відновлення галузі криптовалют. До відкритого фонду також приєдналися Aptos Labs і Jump Crypto. 

Українське криптоком’юніті готується бойкотувати інтеграцію Binance із додатком «Дія» від Мінцифри. Біржі Kuna й WhiteBIT припинили торги токеном BNB – власною криптовалютою Binance. Основні претензії до біржі – її співпраця з Росією та Іраном, що постачає зброю агресору.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні