Категорія
Новини
Дата

Близько 30 суден зупинилися біля Ізмаїльського порту через атаку РФ по портовій інфраструктурі Дунаю

Біля Ізмаїльського морського торговельного порту кинули якір 29 суден, у тому числі танкери-хімовози, пише Reuters. Це сталося після того, як Росія в понеділок, 24 липня, знищила зернові склади на річці Дунай.

Ключові факти.

  • Внаслідок авіаударів РФ у понеділок семеро людей отримали поранення та постраждала інфраструктура вздовж Дунаю, який є життєво важливим альтернативним маршрутом для українського зерна після того, як РФ вийшла з Чорноморської зернової ініціативи. 
  • Напад є продовженням атак Росії, які вона розпочала минулого тижня після виходу із зернової угоди.
  • За підрахунками Reuters, заснованими на даних відстеження судів аналітичної компанії MarineTraffic, біля Ізмаїла зупинилося близько 29 суден, у тому числі танкерів-хімовозів.
  • За даними, ще три судна кинули якір уздовж водної колії, що веде до терміналу Рені – Одеса.
  • Джерела у страховій галузі повідомили, що страхування від військових ризиків для українських портів, які були частиною попередньої зернової угоди, було припинено. Три джерела повідомили, що деякі провайдери також розглядають питання, чи продовжувати надавати страхування для дунайських портів.

Контекст

17 липня РФ направила Туреччині, Україні й ООН свої заперечення щодо продовження «зернової угоди» і відмовилася її продовжувати.

19–21 липня ворог атакував портову інфраструктуру Одеси та області. Зокрема, удар було нанесено по зерновому та олійному терміналах. У порту Чорноморськ знищено 60 000 т зерна. Постраждала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group. 

У ніч на 24 липня Росія майже чотири години атакувала дронами-камікадзе портову інфраструктуру Дунаю. Є руйнування і постраждалі серед працівників порту, повідомила пресслужба ОК «Південь». За даними Forbes, удару зазнав порт Рені, пошкоджені обʼєкти портового оператора Maersk. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні