Категорія
Новини
Дата

Через зупинку блоків генерації дефіцит в енергосистемі збільшився – «Укренерго»

Станом на 28 грудня дефіцит електроенергії в системі збільшився через зупинку деяких блоків електростанцій після обстрілу газової інфраструктури у східному регіоні, повідомляє «Укренерго». Вже четвертий день поспіль у нічні години не застосовуються обмеження споживання завдяки відносно теплій погоді.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зазначається, що наявної потужності в системі недостатньо, щоб задовольнити всі потреби споживачів в країні. У зв’язку з цим до всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до необхідності застосування аварійних відключень.
  • Енергосистема України за три останні місяці перенесла 9 ракетних атак та 12 атак БПЛА з боку РФ. Внаслідок цього об’єкти генерації та системи передачі зазнали масштабних та складних пошкоджень, для їх відновлення необхідні значні ресурси та час.

Контекст

У ніч на 19 грудня Росія здійснила чергову атаку із застосуванням дронів, українська протиповітряна оборона знищила 30 Shahed, повідомляє Генеральний штаб України. Загалом виявлено близько 35 дронів-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131. У Києві були пошкодження обʼєктів інфраструктури внаслідок атаки, написав міський голова столиці Віталій Кличко.

За час повітряної тривоги в небі над столицею було зафіксовано 23 ворожих БПЛА, сили оборони знищили 18 дронів, кажуть у Київській МВА.

Після попередніх хвиль російських атак співробітники української розвідки помітили уламки дозвукової крилатої ракети Х-55, розробленої в 1970-х для перевезення ядерної боєголовки, повідомив представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький, пише The New York Times. Нині окупанти мають запас на здійснення трьох – пʼяти хвиль ракетних ударів по Україні.

Росія готується продовжити атаки на українську енергосистему, тож Україна перебуває в щоденній готовності до нових масованих обстрілів, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду. За його словами, у разі відсутності обстрілів новорічні свята пройдуть без аварійних відключень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні