Категорія
Новини
Дата

Через зупинку блоків генерації дефіцит в енергосистемі збільшився – «Укренерго»

1 хв читання

Станом на 28 грудня дефіцит електроенергії в системі збільшився через зупинку деяких блоків електростанцій після обстрілу газової інфраструктури у східному регіоні, повідомляє «Укренерго». Вже четвертий день поспіль у нічні години не застосовуються обмеження споживання завдяки відносно теплій погоді.

Ключові факти

  • Зазначається, що наявної потужності в системі недостатньо, щоб задовольнити всі потреби споживачів в країні. У зв’язку з цим до всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до необхідності застосування аварійних відключень.
  • Енергосистема України за три останні місяці перенесла 9 ракетних атак та 12 атак БПЛА з боку РФ. Внаслідок цього об’єкти генерації та системи передачі зазнали масштабних та складних пошкоджень, для їх відновлення необхідні значні ресурси та час.

Контекст

У ніч на 19 грудня Росія здійснила чергову атаку із застосуванням дронів, українська протиповітряна оборона знищила 30 Shahed, повідомляє Генеральний штаб України. Загалом виявлено близько 35 дронів-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131. У Києві були пошкодження обʼєктів інфраструктури внаслідок атаки, написав міський голова столиці Віталій Кличко.

За час повітряної тривоги в небі над столицею було зафіксовано 23 ворожих БПЛА, сили оборони знищили 18 дронів, кажуть у Київській МВА.

Після попередніх хвиль російських атак співробітники української розвідки помітили уламки дозвукової крилатої ракети Х-55, розробленої в 1970-х для перевезення ядерної боєголовки, повідомив представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький, пише The New York Times. Нині окупанти мають запас на здійснення трьох – пʼяти хвиль ракетних ударів по Україні.

Росія готується продовжити атаки на українську енергосистему, тож Україна перебуває в щоденній готовності до нових масованих обстрілів, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду. За його словами, у разі відсутності обстрілів новорічні свята пройдуть без аварійних відключень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні