Категорія
Новини
Дата

Cisco запустила фонд на $1 млрд для інвестицій у штучний інтелект 

1 хв читання

Компанія Cisco запустила фонд вартістю $1 млрд для інвестицій у стартапи в галузі штучного інтелекту, пише Reuters. У такий спосіб Cisco приєдналася до списку великих технологічних компаній, що поспішають придбати частки в невеликих фірмах, що займаються ШІ.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • Компанія через свій інвестиційний підрозділ інвестує, серед іншого, у Cohere, Mistral AI та Scale AI і вже вклала у фонд майже $200 млн, йдеться у повідомленні.
  • Стартап Scale AI, що працює з даними штучного інтелекту, оцінюється майже в $14 млрд, тоді як розробники так званих базових моделей Cohere і Mistral ведуть переговори з інвесторами про залучення коштів на суму $5 млрд кожен.
  • За останні кілька років Cisco здійснила понад 20 придбань та інвестицій у сфері штучного інтелекту, сприяючи розвитку генеративного ШІ та машинного навчання, а також інтеграції штучного інтелекту у своє портфоліо.

Контекст

Після того як OpenAI, підтримувана Microsoft, у 2022 році почала гонитву в галузі штучного інтелекту із запуском ChatGPT, кілька технологічних компаній, таких як Meta і Amazon, також інвестували у різні стартапи у сфері ШІ.

На початку року компанії Cisco Systems Inc. і Nvidia Corp. оголосили про партнерство, вони разом пропонуватимуть обладнання та ПЗ для розробки ШІ-моделей. За словами генерального директора Cisco Чака Роббінса, партнерство з Nvidia надасть підприємствам технології та досвід, необхідні для розгортання рішень штучного інтелекту у великих масштабах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні