Категорія
Новини
Дата

Ексрадник Офісу президента Артем Шило вийшов із СІЗО під заставу в 30 млн грн

Колишній радник Офісу президента України та ексочільник одного з департаментів СБУ Артем Шило вийшов з-під варти – за нього внесли 30 млн грн застави. Про це повідомив Центр протидії корупції з посиланням на пресслужбу ВАКС.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Шило має дотримуватися покладених на нього обовʼязків: здати закордонні паспорти і носити електронний браслет. 
  • Також він не має права спілкуватися з приводу обставин справи з керівником ОПУ Андрієм Єрмаком, його заступником Олегом Татаровим, головою Мінстратегпрому Олександром Камишіним, віцепремʼєром Олександром Кубраковим та іншими особами.
  • У разі порушення обовʼязків заставу можуть стягнути в дохід держави.

Контекст

Напередодні НАБУ і САП повідомили про підозру семи особам у справі про заволодіння 94,8 млн грн. За версією слідства, ексочільник департаменту СБУ та ексрадник ОП Артем Шило разом зі спільниками в 2021 році створив організовану групу, яка заволоділа коштами під час закупівлі силових трансформаторів для «Укрзалізниці».

Екскерівник департаменту СБУ «І» Артем Шило донедавна вів найгучніші справи проти українського бізнесу. НАБУ майже два роки розслідувало можливу корупційну схему на 95 млн грн в «Укрзалізниці», в організації якої підозрюють Шила. У чому суть справи та кого ще з топів СБУ та УЗ затримали правоохоронці – у матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні