Категорія
Новини
Дата

ЄС ввів санкції за визнання Росією псевдореспублік та введення військ до ОРДЛО

Євросоюз ввів санкції проти 351 депутата Держдуми Росії, які голосували за звернення до президента Володимира Путіна про визнання «Л/ДНР», а також проти 27 осіб та організацій, йдеться у заяві, поширеній у середу в Брюсселі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • ЄС ввів санкції проти 351 депутата Держдуми РФ, які 15 лютого голосували за звернення до Путіна про визнання «Л/ДНР», йдеться у заяві.
  • Крім того, будуть запроваджені обмеження для 27 високопосадовців та організацій: членів уряду, причетних до незаконних рішень; банків та бізнесменів, що підтримують операції РФ в ОРДЛО; офіцерів, причетних до вторгнення РФ та дестабілізації; осіб, відповідальних за дезінформаційну війну проти України.
  • Санкції включають замороження активів, заборону на надання коштів особам та організаціям зі списку, а також заборону на поїздки та транзит через ЄС.
  • ЄС також обмежив доступ РФ до фінансових ринків та послуг ЄС, запровадивши галузеву заборону на фінансування РФ, її керівництва та центробанку.
  • Запроваджена заборона на ввезення товарів з ОРДЛО, заборона туристичних послуг та інвестицій, а також експорт низки товарів.
  • Санкції ЄС за порушення територіальної цілісності України тепер стосуються 555 фізосіб та 52 організацій.

Контекст

США запроваджують перший пакет санкцій проти Росії за визнання «незалежності» псевдореспублік ОРДЛО, повідомив президент Джо Байден у своєму зверненні. Санкції включають заходи проти російських еліт, суверенного боргу та двох банків.

Велика Британія 22 лютого ввела санкції проти пʼяти російських банків та близьких до президента Росії олігархів Геннадія Тимченка, Бориса та Ігоря Ротенбергів. Борис Джонсон наголосив, що це лише «перший транш» санкцій.

Канада запроваджує нові санкції проти Росії, повідомило CBC із посиланням на прем’єрміністра Канади Джастіна Трюдо. Санкції включають заборону канадцям на будь-які фінансові операції з ОРДЛО. Також канадцям буде заборонено операції з суверенним боргом Росії та мати справу з двома підтримуваними державою російськими банками. Санкції буде запроваджено проти російських депутатів, які проголосували за визнання ОРДЛО.

Японія запровадила санкції проти РФ, сказав премʼєрміністр Фуміо Кісіда. Як пише Reuters, йдеться про заборону випуску російських облігацій у Японії та замороження активів деяких росіян. Дії РФ порушили суверенітет України, сказав Кісіда і закликав Росію повернутися до переговорів. Японія готова вжити додаткових кроків у разі погіршення ситуації, наголосив він.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні