Категорія
Новини
Дата

«Газпром» вирішив знову тимчасово зупинити прокачування газу через «Північний потік»

1 хв читання

Російський «Газпром» на три дні припинить постачання газу до Європи через газогін «Північний потік». Компанія пояснює це проведенням технічного обслуговування, йдеться в заяві «Газпрому».

Ключові факти

  • «31 серпня єдиний робочий газоперекачувальний агрегат Trent 60 буде зупинено на три доби для проведення технічного обслуговування та планово-запобіжних робіт», – заявив «Газпром».
  • Компанія оголосила, що це регламентні роботи, передбачені контрактом на технічне обслуговування агрегату.
  • На період технічного обслуговування з 31 серпня по 2 вересня транспортування газу газопроводом «Північний потік» буде припинено на три доби.
  • Після завершення робіт та за відсутності технічних несправностей агрегату транспортування газу буде відновлено до рівня 33 млн куб. м на добу, йдеться в заяві.

Контекст

У травні Siemens оголосила про припинення бізнесу в РФ. Компанія розпочала процедуру згортання своєї виробничої та операційної діяльності. 

14 червня «Газпром» повідомив, що прокачування газу «Північним потоком» скоротиться приблизно на 40% – до 100 млн куб. м на добу через технічні проблеми на станції «Портова». Компанія зупинила один із газоперекачувальних агрегатів. На КС може бути використано тільки три агрегати, пояснили в компанії.

Згодом «Газпром» зупинив другий агрегат на «Північному потоці». Прокачування газу впало на 60%. Причиною компанія називала закінчення терміну міжремонтного напрацювання до капітального ремонту. 

Тоді на тлі новини ціни на газ у Європі підскочили на 11% – до $1200 за тисячу куб. м (ціна липневого фʼючерсу на TTF на біржі ICE Futures).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні