Категорія
Новини
Дата

«Газпром» вирішив знову тимчасово зупинити прокачування газу через «Північний потік»

Російський «Газпром» на три дні припинить постачання газу до Європи через газогін «Північний потік». Компанія пояснює це проведенням технічного обслуговування, йдеться в заяві «Газпрому».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «31 серпня єдиний робочий газоперекачувальний агрегат Trent 60 буде зупинено на три доби для проведення технічного обслуговування та планово-запобіжних робіт», – заявив «Газпром».
  • Компанія оголосила, що це регламентні роботи, передбачені контрактом на технічне обслуговування агрегату.
  • На період технічного обслуговування з 31 серпня по 2 вересня транспортування газу газопроводом «Північний потік» буде припинено на три доби.
  • Після завершення робіт та за відсутності технічних несправностей агрегату транспортування газу буде відновлено до рівня 33 млн куб. м на добу, йдеться в заяві.

Контекст

У травні Siemens оголосила про припинення бізнесу в РФ. Компанія розпочала процедуру згортання своєї виробничої та операційної діяльності. 

14 червня «Газпром» повідомив, що прокачування газу «Північним потоком» скоротиться приблизно на 40% – до 100 млн куб. м на добу через технічні проблеми на станції «Портова». Компанія зупинила один із газоперекачувальних агрегатів. На КС може бути використано тільки три агрегати, пояснили в компанії.

Згодом «Газпром» зупинив другий агрегат на «Північному потоці». Прокачування газу впало на 60%. Причиною компанія називала закінчення терміну міжремонтного напрацювання до капітального ремонту. 

Тоді на тлі новини ціни на газ у Європі підскочили на 11% – до $1200 за тисячу куб. м (ціна липневого фʼючерсу на TTF на біржі ICE Futures).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні