Категорія
Новини
Дата

Група «Ковальська» побудує новий завод на Львівщині за €27 млн

Промислово-будівельна група «Ковальська» підписала угоду з голандською Invest International на отримання кредиту в розмірі €27 млн для розвитку виробництва газобетонних блоків і панелей корпорації Aircrete Europe в Україні. Про це йдеться в пресрелізі компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Кредит фінансується голландським фондом (Dutch Good Growth Fund). Кошти планується спрямувати на закупівлю обладнання та введення в експлуатацію нового заводу біля села Розвадів у Львівській області.
  • Очікується, що під час будівництва заводу буде створено додаткову пряму місцеву зайнятість приблизно 350-400, а на етапі експлуатації – принаймні 240 нових робочих місць. 
  • Як зазначається в пресрелізі, технологія виробництва Aircrete Europe з виготовлення «легкого бетону» («автоклавний газобетон») заощаджує приблизно 20% споживання енергії в будівлях завдяки відмінним ізоляційним властивостям. 
  • Також вона має додаткову перевагу уникнення значної частини ерозії ґрунту, пов’язаної з видобутком глини для виробництва традиційної цегли.

Група «Ковальська»

Група «Ковальська» – український вертикально інтегрований виробник будівельних матеріалів і девелопер в Україні. Діяльність охоплює виробництво бетону та супутніх виробів, сухих розчинових сумішей, гравію, піску, вапна й вапняку, а також будівництво житлових і нежитлових об’єктів.

Група обʼєднує понад 20 підприємств. Продукція «Ковальської» представлена брендами «Бетон від Ковальської», «Авеню», Siltek тощо. Підприємства працюють у Київській, Житомирській, Львівській, Херсонській і Чернігівській областях.

Загальна кількість працівників – понад 5000. 

З 24 лютого група «Ковальська» зупинила більшість підприємств. У квітні почалося поступове відновлення. Компанія повідомляла, що близько 10% її співробітників мобілізовано.

За даними фінансової звітності компанії за 2022 рік, чистий дохід ТОВ «ПБГ «Ковальська» становив 36,6 млн грн, чистий збиток – 34,6 млн грн, активи на кінець 2022-го – 815 млн грн. 

Кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ значаться: Олександр Пилипенко (частка 33%) та Сергій Пилипенко (33%). Щодо засновників – Володимиру Сурупу належить 17,3% акцій, Миколі Суботенку – 16,7%.

Контекст

На початку 2022 року група «Ковальська» запустила будівництво двох нових заводів (сухих будівельних сумішей під торговою маркою Siltek і з виробництва бетону) у Львівській області.

Передбачалася загальна сума інвестицій у розмірі понад €60 млн лише на перший етап. Як заявляв гендиректор групи Сергій Пилипенко, на лютий 2022 року вже було інвестовано понад €15 млн на закупівлю обладнання та будівельних конструкцій, проте з початком війни реалізацію проєкту було заморожено.

У лютому цього року Пилипенко повідомив, що «Ковальська» залучила €32 млн кредиту від Invest International для будівництва двох заводів у Львівській області.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні