Категорія
Новини
Дата

Instock Єгора Анчишкіна залучив $3,2 млн інвестицій у раунді під керівництвом Фонду промислових інновацій Amazon

Стартап Instock, який займається розробкою роботів для складської логістики, залучив $3,2 млн інвестицій в Seed- раунді під керівництвом Фонду промислових інновацій Amazon, йдеться у повідомленні компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти 

  • Нові інвестиції довели фінансування Instock до позначки $6,2 млн
  • Раунд очолили Фонд промислових інновацій Amazon, OneWay Ventures і Lux Capital. Також у раунді взяли участь Commerce VC, u.ventures, Cybernetix Ventures та інші інвестори.
  • Компанія має намір використати залучені кошти для розширення своїх зусиль щодо розробки та запуску в січні 2024 року своєї першої виробничої системи з технологічно передовою 3PL у Північній Америці.
  • «Наша інноваційна архітектура обіцяє десятикратне зниження витрат на фулфілмент, одночасно створюючи гнучкість для операторів електронної комерції», – зазначає СЕО та засновник Instock Єгор Анчишкін. 

Контекст 

У 2010 році український підприємець Єгор Анчишкін відкрив Zakaz.ua. Суть сервісу – доставляти великі замовлення (до 40 кг) із супермаркетів у форматі «на вечір – завтра». Партнерами компанії виступають майже всі великі мережі супермаркетів, крім АТБ та проєктів Fozzy Group. Також Zakaz вийшов на ринки Молдови та Узбекистану.

У 2017-му засновник Zakaz.ua Єгор Анчишкін покинув проєкт через розбіжності щодо стратегії розвитку. Після невдалої спроби масштабувати Zakaz у США він повністю залишив проєкт і почав розвивати новий бізнес в Америці.

У травні 2023 року його стартап в індустрії робототехніки як послуги Instock залучив початкове фінансування у розмірі $4 млн від фондів One Way Ventures, Lux Capital та Commerce VC. За словами фаундера, тоді Instock оцінили у близько $20 млн.  

Instock автоматизує склади для ритейлерів та інтернет-магазинів. Пріоритетні клієнти – складські оператори, які збирають замовлення для онлайн-ритейлерів.

Модульні стелажі Instock можуть бути побудовані в різних формах до самої стелі будівлі. Автономні мобільні роботи (AMR) їздять по стелажах уздовж підлоги, стін і стелі та збирають контейнери для операторів, які вже збирають і пакують замовлення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні