Категорія
Новини
Дата

Канада запровадила нові санкції проти нафтогазової, хімічної та оборонної промисловості Росії

Канада запровадила нові санкції проти Росії. Зокрема, обмеження стосуються нафтогазової, хімічної та оборонної промисловості, йдеться у документі, опублікованому на сайті МЗС країни. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 14 липня Канада внесла додаткові поправки до правил про спеціальні економічні заходи щодо Росії, «щоб заборонити надання двох виробничих послуг російській нафтогазовій, хімічній та обробній промисловості». До списку санкцій додано вісім нових галузей з цих секторів.
  • Канадцям відтепер забороняється надавати Росії або будь-якій особі в Росії послуги, повʼязані з виробництвом металевих виробів, компʼютерної, електронної та оптичної продукції, електроустаткування, автомобілів, причепів та напівпричепів, транспортного обладнання, наземного транспорту та трубопроводів. 

Контекст

Минулого тижня Канада зробила виняток із санкцій і дозволила відправити турбіну, яка пройшла технічне обслуговування, до Німеччини. 13 липня стало відомо, що уряд Канади дозволив ремонтувати на своєму заводі до шести турбін «Північного потоку» протягом двох років. 

ЄС не бачить порушення санкцій у рішенні Канади передати Німеччині відремонтовану турбіну для встановлення на російський газопровід «Північний потік», заявив речник Єврокомісії Тім МакФі. Рішення Канади також підтримав Держдеп США: воно «допоможе поповнити запаси газу».

Президент Володимир Зеленський заявив, що поступка Канади щодо повернення до Німеччини відремонтованої турбіни Siemens для «Північного потоку» є небезпечним винятком

Міністерству закордонних справ довелося викликати представника Канади через «абсолютно неприйнятний виняток із санкційного режиму проти Росії», повідомив Зеленський. Він заявив, що Канада не повинна була, «але все ж таки вирішила передати» турбіну Росії. Через це рішення РФ у будь-який момент може припинити постачання газу в Європу, вважає Зеленський.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні