Категорія
Новини
Дата

Китай заборонив постачання до Росії процесорів Loongson

1 хв читання

Уряд Китаю заборонив постачання до Росії процесорів Loongson на власній архітектурі LoongArch, пише російський «Коммерсантъ». Причиною названо те, що технологію визнали стратегічно важливою для країни, оскільки вона використовується у китайському військово-промисловому комплексі.

Ключові факти

  • Заборона на постачання поширюватиметься і на інші країни, однак у випадку з Росією це більш чутливе питання, оскільки низка російських виробників електроніки вже тестували китайські процесори на випадок блокування каналів паралельного імпорту, якими поставляються процесори американських компаній Intel і AMD, зазначають джерела видання.
  • Налагодити масовий випуск російської електроніки на китайських процесорах буде складніше, ніж знаходити способи постачання американських чіпів, каже один із співрозмовників газети.
  • Крім того, за його словами, китайські рішення хоч і випереджають російські розробки, але поступаються в ефективності американським процесорам.

Контекст

Наприкінці березня уряд Росії затвердив легалізацію так званого «паралельного імпорту» товарів. Схема дозволяє постачальникам імпортної продукції здійснювати їх реалізацію без дозволу власника товарного знака. Зокрема, це стосується процесорів AMD і Intel.

Після початку вторгнення РФ в Україну два найбільші виробники процесорів AMD і Intel повністю зупинили постачання своєї продукції до Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні