Категорія
Новини
Дата

Країни ЄС схвалять надання Україні статусу кандидата на членство – проєкт рішення

Лідери країн Європейського Союзу схвалять рекомендацію Єврокомісії щодо надання Україні та Молдові статусу кандидата на вступ в ЄС, пише «Європейська правда» з посиланням на проєкт висновків саміту ЄС, з яким ознайомилось видання Euractiv. Саміт відбудеться в Брюсселі 23–24 червня.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Європейська Рада ухвалила рішення надати Україні та Молдові статус країни-кандидата, йдеться у проєкті рішення лідерів ЄС. Лідери ЄС ухвалять рішення про подальші кроки щодо вступу країн після повного виконання всіх умов, викладених Єврокомісією.
  • Перший звіт про оцінку виконання Україною умов очікується в рамках регулярного аналізу Єврокомісії щодо розширення вже до кінця цього року.
  • «Прогрес кожної країни на шляху до ЄС залежатиме від її власних заслуг у виконанні Копенгагенських критеріїв, включаючи здатність ЄС приймати нових членів», – сказано у проєкті висновків.

Контекст

17 червня Єврокомісія рекомендувала надати Україні та Молдові статус кандидатів на членство в ЄС. Грузії рекомендували надати статус кандидата в кандидати.

Водночас для України прописали вимоги, які вона має виконати, щоб не втратити новий статус і просуватися до наступного етапу процедури. Зокрема, йдеться про боротьбу з корупцією та судову реформу.

Усі 27 держав – членів ЄС домовилися про надання статусу кандидата для України, повідомив Bloomberg з посиланням на співрозмовників, які ознайомлені з результатами зустрічі послів ЄС у понеділок, 20 червня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні