Категорія
Новини
Дата

Одна з найбільших криптобірж США Kraken припиняє діяльність у Японії через кризу на ринку

Одна з найбільших американських криптобірж Kraken у січні 2023 року припинить свою діяльність у Японії під впливом поточних ринкових умов у країні та слабкий крипторинок у світі. Про це пише Reuters, посилаючись на заяву компанії.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Kraken скасує реєстрацію в Агентстві фінансових послуг Японії (JFSA) з 31 січня, і до цього часу клієнти мають вивести свої фіатні та криптовалютні активи.
  • В Kraken заявляють, що біржа повністю забезпечена фінансами, щоб усі клієнти могли своєчасно вивести свої активи.
  • Минулого місяця Kraken заявила, що скоротила свою робочу силу на 30%, або близько 1100 співробітників через погіршення попиту на цифрові активи після скорочення ринку криптовалют.

Контекст

Біткоїн втратив цьогоріч 60% від своєї вартості, тоді як загалом ринок скоротився на $1,4 трлн через крах FTX Сема Бенкмана-Фріда, Celsius, алгоритмічного стейблкоїна UST та висококапіталізованого токена LUNA.  

Криза також торкнулася і майнерів. Минулого тижня одна з найбільших американських компаній із видобутку криптовалюти Core Scientific подала заяву про банкрутство. Причина – падіння вартості криптовалют та зростання цін на енергоносії.

З подібними проблемами стикнулися й інші великі гравці на ринку. Compute North, яка надає послуги хостингу та інфраструктуру для майнінгу криптовалют, у вересні також подала заяву про банкрутство.

Greenidge Generation, вертикально інтегрований криптомайнер, повідомив про чисті збитки в другому кварталі понад $100 млн у серпні та відмовився від планів щодо розширення діяльності в Техасі. 

У листопаді Argo Blockchain попередила інвесторів про ризик призупинення діяльності. На початку року компанія входила до десятки найбільших майнерів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні