Категорія
Новини
Дата

Лаврова госпіталізували після прибуття на саміт G20 на Балі – AP

1 хв читання

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров був доставлений до лікарні. У нього виникли проблеми зі здоровʼям після його прибуття на саміт G20 на Балі, пише AP із посиланням на представників влади Індонезії. У російському МЗС вже назвали цю інформацію «фейком».

Ключові факти

  • Три індонезійські урядові та медичні представники повідомили Associated Press, що російський дипломат лікується. Двоє людей сказали, що у Лаврова проблеми із серцем.
  • Офіційні особи заявили, що його доправили до лікарні Сангла у столиці провінції Денпасаре. 
  • Лавров є найвищою російською офіційною особою, яка має бути присутня на саміті G20, який починається у вівторок.
  • Водночас представниця Міністерства закордонних справ Марія Захарова спростувала інформацію про ушпиталення Лаврова, назвавши її «фейком».

Контекст

Нещодавно стало відомо, що президент Росії Володимир Путін не буде присутнім на саміті «Великої двадцятки», оскільки Кремль прагне захистити президента від потенційної напруженості на високому рівні після вторгнення в Україну. Росія направить міністра закордонних справ Сергія Лаврова замість Путіна

Рішення Путіна дозволить йому уникнути потенційної конфронтації з іншими світовими лідерами, у тому числі з президентом США Джо Байденом, який назвав російського президента «військовим злочинцем». 

Кремль також ризикував тим, що європейські лідери цуратимуться Путіна на саміті 15–16 листопада на індонезійському острові Балі.

Путін зіткнувся з різкою критикою з боку західних лідерів на саміті G20 в Австралії у 2014 році, який відбувся невдовзі після того, як Росія анексувала Крим та почала війну на Донбасі. Тоді він рано залишив саміт.

У липні цього року міністри закордонних інших країн влаштували бойкот очільнику МЗС Росії Сергію Лаврову на міністерській зустрічі G20, писало «ВВС Україна». Частина міністрів закордонних справ відмовилися брати участь у спільній фотосесії разом із Лавровим, і той достроково залишив саміт.

Під час цьогорічних переговорів дипломати очікували, що Путін, ймовірно, скористається можливим продовженням угоди щодо експорту зерна, щоб отримати важелі впливу та домінувати на саміті G20.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні