Категорія
Новини
Дата

McDonald’s цьогоріч планує інвестувати в мережу близько 1 млрд грн і відкрити шість ресторанів

McDonald’s має намір відкрити близько шести ресторанів в Україні у 2024 році, про це в інтервʼю Forbes Ukraine повідомила гендиректорка компанії на ринках України, Чехії та Словаччини Юлія Бадрітдінова. Наразі мережа налічує вже 101 заклад.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «План на 2024 рік подібний до 2023-го, отже, сума інвестицій буде близько 1 млрд грн. Можливо, трохи менше, тому що в планах – відкриття близько шести ресторанів», – сказала вона. 
  • За словами гендиректорки, наразі складно точно сказати, яка кількість закладів відкриється і відповідно якою буде сума інвестицій. 
  • За минулий рік компанія відкрила 10 нових ресторанів.
  • Бадрітдінова також зазначила, що компанія не планувала так швидко розвивати формат ресторанів на трасах, оскільки ще є потенціал відкриватися у містах, де вона вже присутня. «У тому самому Житомирі ми можемо відкрити ще п’ять ресторанів», – додала вона.
  • Також після відкриття ресторану у Яремчі McDonald’s планує більше уваги звертати на цей регіон, як і на інші туристичні місця загалом. 

Контекст

McDonald’s закрив усі свої заклади в Україні 24 лютого 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення РФ. Компанія пояснила, що це з міркувань безпеки. До переговорів про відкриття ресторанів долучилося навіть українське МЗС. 

Зрештою McDonald’s відновив роботу більш як 60% ресторанів у Центрі та на Заході країни з вересня 2022 року. У 2023-му компанія почала відкривати свої ресторани неподалік великих автотрас України. Загальна площа таких закладів становила понад 1500 кв. м. 

За 2023 рік виторг підприємства з іноземними інвестиціями «Макдональдз Юкрейн ЛТД» зріс до 12,9 млрд грн. Це на 296,8% більше, ніж у 2022 році (3,2 млрд грн). Прибуток McDonaldʼs в Україні сягнув 1,2 млрд грн. Тоді як 2022 рік компанія закінчила зі збитком 2 млрд грн.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні