Категорія
Новини
Дата

Mercedes-Benz планує поступово відмовитись від бренда EQ – Handelsblatt

Німецький автовиробник Mercedes-Benz має намір відмовитися від бренду EQ для акумуляторних електромобілів, як тільки наступне покоління автомобілів зʼявиться на ринку наприкінці 2024 року, пише німецька Handelsblatt із посилання на джерело. Відмова від додаткового логотипу EQ на нових автомобілях покладе край плутанині з назвами моделей.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За інформацією джерела в компанії, рішення ґрунтується на тому, що головний виконавчий директор Ола Каелленіус, який зосередив увагу на електромобілях, робить бренд EQ зайвим, оскільки Mercedes відмовляється від двигунів внутрішнього згоряння.
  • Представник Mercedes по продуктам EQ сказав, що бренд є важливою опорою у стратегії автовиробника у галузі електромобілів.
  • «Для того, щоб до кінця десятиліття наш материнський бренд Mercedes-Benz став повністю електричним, ми адаптуємо позиціонування автомобілів і, отже, використання бренду відповідно до часу, але поки що зарано для подробиць», – сказав співрозмовник видання.
  • Автовиробник планує відмовитись від додаткового логотипу EQ на нових автомобілях з батарейним живленням з 2024 року. 
  • Електричний бренд EQ порівняно новий. Назва розшифровується як Electric Intelligence і використовується для позначення типу повністю електричних моделей Mercedes від компактного EQA до топового седана EQS.
  • Автовиробник зараз продає свою серію повністю електричних моделей під брендом EQ, про який вперше було оголошено в 2016 році, а його перша модель, електричний позашляховик EQC, була випущена в 2019 році, пише Reuters.

Контекст

Mercedes-Benz у 2030 році припинить виробництво автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння. Усі нові моделі з 2025 року працюватимуть виключно на електробатареях. На цей перехід компанія виділить €40 млрд. Mercedes-Benz представить три нові електроавто у 2025 році.

Провідні світові автовиробники планують витратити майже $1,2 трлн до 2030 року на розробку та виробництво мільйонів електромобілів, а також акумуляторів та сировини для підтримки цього виробництва.

Нещодавно Mercedes відкрив свій перший у світі дилерський центр лише для електромобілів.

Також Mercedes-Benz оприлюднила план вартістю понад €1 млрд щодо адаптації своєї глобальної виробничої мережі для систем електроприводу, включно зі складанням акумуляторів, електроприводами та осями, – з 2024 року. Mercedes-Benz інвестує понад €1 млрд у будівництво свого першого заводу з виробництва електричних фургонів у Яворі, Польща.

На початку 2023 року Mercedes-Benz повідомив, що готовий інвестувати мільярди євро у будівництво 10 000 станцій швидкої зарядки в Північній Америці, Європі та Китаї до 2030 року. Автовиробник розпочне будівництво у Північній Америці цього року, плануючи до 2027 року побудувати 2500 зарядних станцій у 400 точках у більшості штатів США та Канаді.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні