Категорія
Новини
Дата

«Ми не починали». Шмигаль спростовує обговорення в уряді питання підвищення податків

1 хв читання

Кабінет міністрів наразі не обговорює питання підвищення податків, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль на «Годині запитань до уряду» у Верховній Раді.

Раніше Forbes Ukraine писав про плани уряду підвищити ПДВ та військовий збір.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • «Ми не починали і не обговорюємо в уряді питання підвищення податків», – заявив премʼєр.
  • Посадовець нагадав, що Міністерство оборони має на цей рік 1,7 трлн грн, які спрямовують тільки на потреби сектору безпеки та оборони.
  • «Цього року відбувалося наближення певних ресурсів для закупівель зброї та відповідної військової техніки», – сказав він.
  • Тож, у другому півріччі Кабмін звертатиметься до парламенту по додаткові кошти для сектору безпеки і оборони. «Відповідні розрахунки, відповідні потреби будуть подані додатково», – повідомив Шмигаль.
  • Водночас міністр фінансів Сергій Марченко додав, що Мінфін здійснює відповідні розрахунки і шукає варіанти перекриття видатків сектору оборони і безпеки.
  • «Мені варто зазначити, що це питання ще не до кінця прораховано. Щойно у нас будуть відповідні ініціативи, ми до вас звернемося з відповідними пропозиціями. Знову ж таки, ці питання насамперед повʼязані з сектором безпеки та оборони», – сказав він, відповідаючи на запитання про можливе підвищення податків.
  • Також міністр фінансів згадав про ухвалення Радою у першому читанні законопроєкту щодо підвищення акцизних податків на пальне. За його словами, ухвалення цього закону може принести 16 млрд грн цього року.

Контекст

Міністерство фінансів працює над законопроєктом про підвищення військового збору та податку на додану вартість (ПДВ), про це Forbes розповіли четверо депутатів із фінансово-економічного блоку Ради і високопосадовець у Кабміні. 

Такий документ справді готують, підтверджує заступник голови фінансового комітету Ярослав Железняк. Військовий збір також планують запровадити й для ФОП, кажуть двоє депутатів із бюджетного та фінансового комітетів. Детальніше про параметри майбутнього законопроєкту – читайте у матеріалі Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні