Категорія
Новини
Дата

Місія МВФ з питань України розпочала роботу для перегляду Моніторингової програми

У понеділок, 13 лютого, місія Міжнародного валютого фонду на чолі з Гевіном Греєм розпочинає дискусії з представниками влади України, повідомили у фонді. Мета місії – підготовка Моніторингової програми.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочинає сьогодні дискусії з представниками влади України з метою підготовки до перегляду Моніторингової програми за участю Ради директорів», – заявив постійний представник МВФ Ваграм Степанян.

Контекст

Від початку воєнного вторгнення РФ програму stand-by, за якою раніше співпрацювали Україна та МВФ, було зупинено. У березні Фонд затвердив екстрене фінансування України в обсязі $1,4 млрд у межах інструменту RFI, щоб допомогти задовольнити невідкладні потреби у витратах та помʼякшити наслідки війни. 8 жовтня виконавча рада МВФ виділила Україні близько $1,3 млрд додаткового екстреного фінансування в межах Rapid Financing Instrument.

23 листопада стало відомо, що місія Міжнародного валютного фонду та українська сторона досягли угоди на рівні персоналу щодо умов Моніторингової програми із залученням Ради МВФ (Program Monitoring with Board Involvement, PMB).

Моніторингова програма МВФ для України, яка не передбачає фінансування, триватиме до кінця лютого, про це в інтервʼю Forbes розповів голова НБУ Андрій Пишний. У разі успішного перегляду від Фонду далі сторони перейдуть до перемовин про повноцінну програму розширеного фінансування. 

ЄС та США підштовхують МВФ до остаточного доопрацювання планів багатомільярдної кредитної програми для України, оскільки вони прагнуть зміцнити фінанси країни, де триває війна, пише Financial Times. Фонд мав зустрітися з представниками України в середині лютого. Представники фонду планували зустрітися з українськими офіційними особами у Варшаві в середині лютого, щоби продовжити обговорення кредиту на суму від $14 млрд до $16 млрд, повідомили офіційні особи, знайомі з ходом переговорів. Мета – закінчити роботу до весни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні