Категорія
Новини
Дата

Mitsubishi Motors планує електрифікувати весь свій автопарк до 2035 року

2 хв читання

Корпорація Mitsubishi Motors електрифікує 100% автомобілів, які вона продає по всьому світу, до 2035 фінансового року, приєднавшись до інших японських автовиробників, які прагнуть наздогнати конкурентів у США, Китаї та Європі у переході світової галузі на більш екологічні машини, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Сьомий за величиною автовиробник Японії планує інвестувати до 1,8 трлн єн ($13,1 млрд) в електрифікацію до 2030 року.
  • Компанія також планує витратити 210 млрд єн на розробку акумуляторів ємністю 15 ГВт·год до 2030 року, повідомила токійська Mitsubishi Motors, представивши безліч нових моделей, зокрема девʼять електромобілів та гібридних автомобілів, які будуть випущені протягом наступних пʼяти років.
  • Компанія також заявила, що до 2025 фінансового року планує отримати операційний прибуток у розмірі 220 млрд єн.
  • Mitsubishi Motors вже досягла успіху зі своїми гібридними автомобілями. Автовиробник випустив свій перший електромобіль – iMiEV – у 2009 році, а потім Outlander PHEV у 2013 році. Він оголосив про плани додати до цієї лінійки більше електромобілів у 2020 році.
  • У січні світове виробництво Mitsubishi Motors впало на 6% – до 84 000 автомобілів. Продажі на внутрішньому ринку зросли на 13% – до 8000 автомобілів, тоді як експорт знизився на 10% – до 16 000 автомобілів.
  • Mitsubishi Motors, 34% якої належить партнеру альянсу Nissan Motor Co, є останнім автовиробником, який оголосив про нові плани електрифікації на наступне десятиліття – терміни, вже прийняті Volkswagen AG та General Motors Co. 

Контекст

Продажі електромобілів у всьому світі зросли минулого року, в основному за рахунок Китаю та Європи, що принесло полегшення в цілому автомобільному ринку, який постраждав від економічних проблем, інфляції та виробничих збоїв, пише The Wall Street Journal. Продажі електрокарів зросли на 68% порівняно з 2021 роком.

Світові продажі електромобілів минулого року подолали ключовий рубіж, уперше досягнувши частки ринку близько 10%. Згідно з попереднім дослідженням LMC Automotive і EV-Volumes.com, світові продажі повністю електричних автомобілів склали близько 7,8 млн одиниць, що на 68% більше, ніж у попередньому році. За інформацією LMC, продажі нових автомобілів загалом впали приблизно на 1% – до 80,6 млн машин, при цьому зростання майже на 4% у Китаї допомогло компенсувати зниження на 8% у США та 7% у Європі внаслідок ослаблення економіки. 

Провідні світові автовиробники планують витратити майже $1,2 трлн до 2030 року на розробку та виробництво мільйонів електромобілів, а також акумуляторів та сировини для підтримки цього виробництва.

Міжнародні автомобільні групи доклали тихих, але узгоджених зусиль, аби скоротити залежність від розгалуженої мережі виробників комплектування в Китаї, пише Financial Times із посиланням на представників галузі та експертів із ланцюжка постачань.

США та Європа можуть скоротити свою залежність від Китаю щодо акумуляторів для електромобілів коштом нових капіталовкладень в обсязі понад $160 млрд до 2030 року, пише Financial Times із посиланням на прогнози Goldman Sachs.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні