Категорія
Новини
Дата

monobank запускає міжнародну доставку фізичних карток у 180 країн

Співзасновник monobank Олег Гороховський заявив, що «мобільний банк» запускає міжнародну доставку фізичних карток mono у понад 180 країн.

Ключові факти

  • «Якщо ви вже з нами та вам треба пластик – замовляйте. Якщо ви давно хотіли стати клієнтом mono з-за кордону (лише для резидентів України) – замовляйте», – написав Олег Гороховський у соцмережах.
  • Для замовлення послуги потрібно оновити додаток і вибрати в меню «оформлення фізичної картки».
  • «Наскільки мені відомо, це перша технологічна реалізація міжнародної доставки карток клієнтам серед українських банків», – додав співзасновник monobank.

Контекст

monobank запустився в Україні 22 листопада 2017-го. Станом на 12 липня 2023 року він обслуговує 7,4 млн клієнтів. Бренд monobank належить спільно групі «ТАС» Сергія Тігіпка і Fintech Band та працює на базі Універсал Банку (що входить до групи «TAC»).

У листопаді 2022-го співвласник mono та Універсал Банку Сергій Тігіпко анонсував плани monobank спробувати сили у Польщі. Конкретика зʼявилася в середині січня: Гороховський оголосив назву нового проєкту (stereo by mono) та відкрив прийом попередніх заявок. Зараз у польського необанку зібралася база з 250 000 потенційних користувачів, уточнив він Forbes.

Загальна сума інвестицій у stereo у перший рік становитиме €15 млн, оцінював в інтервʼю Forbes Гороховський. Третина бюджету – платежі на користь Aion. Для виходу на точку беззбитковості банківського бізнесу в Польщі stereo має сформувати кредитний портфель на $50 млн і залучити 300 000–500 000 клієнтів, додав тоді Гороховський.

Але поки з запуском stereo не склалося – українці все ще не можуть порозумітися з польським банківським регулятором. Одна з причин – не надто звичні для польського ринку маркетингові прийоми. У чому проблема та чи варто фаундерам mono шукати інші шляхи для входу в Європу. Більше про це – в редакційному матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні