Категорія
Новини
Дата

МВФ оцінює прямі ризики іноземних банків в Україні в $11 млрд, РФ – у $120 млрд

Вимоги іноземних банків до резидентів України на третій квартал 2021 року становили $11 млрд, стосовно Росії – $120 млрд, йдеться у звіті Міжнародного валютного фонду (МВФ) про глобальну фінансову стабільність, пише Інтерфакс-Україна.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Прямі ризики іноземних банків стосовно України є відносно невеликими – $11 млрд, зазначили в МВФ.
  • Стосовно Росії, які розвʼязала війну, ризики іноземних банків вищі – $120 млрд, 60% з яких у валюті, однак сукупно вони видаються відносно скромними.
  • Переважна більшість цих ризиків належала банкам єврозони, уточнюють в МВФ.
  • Для деяких країн ці ризики були економічно значущими, оскільки окремі банки відіграють активну роль у російській банківській системі. Однак оскільки вони працюють як дочірні компанії, то зазвичай фінансують себе на місцевому рівні; отже, внутрішньогрупові кредити, як правило, невеликі, йдеться у звіті МВФ.

Контекст

МВФ погіршив прогноз зростання глобального ВВП з 4,4% до 3,6% в 2022 році. Економіка України, за прогнозами МВФ, скоротиться на 35% через війну, Росії – на 8,5%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні